Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ree Fiat 126p szczecin | 2008-10-23 16:47:57 Witam,
problem jak wyzej, czytalem sporo jest w szukacje, ale nie bardzo mi cokolwiek pasuje z rozwiazan. Mianowicie: -silinki po remoncie (tulejowanie bloku, pierscienie, itd) -nowe kable WN -gaznik po regeneracji niecaly rok -przewody od paliwa o wiekszej srednicy nowe -bak nowy Co do objawow sprawa wygalda tak, ze na szybkich ciasnych zakretach (tor kartingowy) jesli jest sucho i jade na maxa to przy wyjsciu z zakretu jak chce dodac gazu to tak slabo ciagnie (przerywa) przez ulamek sek, jak tylko wyprostuje sie auto (znika przeciazenie boczne) przyspiesza super. Podobne problemy (troch mniej nasilone) sa na wybojach. Zaraz na wyjsciu z nawrotu jeszcze jak czuc przeciazenie jak dodam gazu to tez muli. Na prostej super przyspiesza. Problem wystepuje przy zakretach w obie strony. Jeszcze jedna rzecz, jesli przejade taki zakret (nawrot) z gaze wcisnietym caly czas (non stop wysokie obroty) wtedy jest git niema tego mulenia, ale ciezko walic caly tor z gazem w podlodze ![]() Czy ktos ma jakies pomysly? [ wiadomość edytowana przez: ree dnia 2008-10-23 16:51:49 ] |
![]() Graphic Polski Fiat 126p Poznań | 2008-10-23 18:31:35 było juz na forum - to jest gaźnik. Jak się nie myle poprostu go zalewa czy coś w te rytmy |
rosck Z Poznań | 2008-10-23 19:25:51 wtrysk i po problemie |
![]() ree Fiat 126p szczecin | 2008-10-23 20:14:53 Graphic, ze gaznik to sie domyslam, ale mnie jest potrzebne jakies rozwiazanie.
rosck bardzo fajnym rozwiazaniem jest wtrysk, ale po 1 nie mam mi kto z tym pomoc po drugie koszty sa dla mnie zaporowe. Czy jest mozliwosc zrobienia jakiejs uszczelki nieprzelewki lub jakiejsc innej modyfikacji zeby nie zalewalo tego gaznika na zakretach. Jak wy sobie z tym radzicie, przeciez mnostwo ludzi ma 903 na gazniku i jakos sobie chyba z tym radza. |
rosck Z Poznań | 2008-10-23 20:23:08 Pewnym rozwiązaniem jest lpg ![]() |
rosck Z Poznań | 2008-10-23 20:27:06 Zalewa bo masz gaźnik bokiem - silnik 903 seryjnie jest poprzecznie ty masz wzdłuż..... |
![]() ree Fiat 126p szczecin | 2008-10-23 20:56:19 Czy jest mozliwsc jakos zmodyfikowac gaznik zeby sie nie zalewal. Rozumiem, ze sie zalewo bo normlanie gaznik byl o 90 obrocony w 127 i mial zubarzac miesznake przy hamowaniu, a dawac wiecej przy przyspieszaniu, a teraz w jedna strone go zalewa, a w druga ma za ubogo na zakretach.
Czy jedynym rozwiazaniem jest przerobienie calego mocowania gaznika o 90st, ale to bedzie juz wieksza robota trzeba mocowanie linek od ssania i gazu przelozyc. Tu pytanie, w ktora strone trzeba ten gaznik obrocic, tzn ktora strona ma byc z przodu. |
![]() Poochaty F&F Sympatyk Kraków | 2008-10-24 08:58:40 wystarczy popatrzyć jak silnik był ułozony do kier. jazdy w 127 i już masz jasność jak ma być gaźnik... |
![]() michapa126p na F ale nie Ferrari SzCzEcIn City | 2008-10-24 12:08:29 witam, kolegę ze Szczecina. Słuchaj nie wiem czy znasz Antona on miał 903 niebieskie i latał po torze jest z Pogodna to może ci coś podpowie, ja miałem swapa ale na 1.0 uno i nie miałem takich problemów wiec sam nie pomogę. |
![]() ree Fiat 126p szczecin | 2008-10-24 21:25:06 Do Antona juz pisalem, ale on ostatnio zagoniony jest wiec nic na razie sie nie odzywal (poza tym sprzedal auto).
rosck mozesz rozwinac temat z tym olejem?? |
![]() ree Fiat 126p szczecin | 2008-11-01 00:15:58 Jak, ze nikt nie podrzucil narazie zadnego rozsadnego rozwiazania mojego problemu mam prosbe, czy ktos ma moze schemat, opis lub cos w stylu sam naprawiam do webera iba. Mam haynes'a ale do uno i tam jest tylko icev. Byl tu na forum temat z jakimis linkami do iba albo nie chodza, dlatego jesli ktos ma jakie opisy webera iba to prosze o info. |