Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() hrumek Opel Omega A Caravan Dolnosląskie | 2004-09-12 20:42:53 Nie dalej jak w lipcu moja sprężarka w Omedze A przeszła taką próbę. Mechanik podjął się jej naprawy wymieniając całe wnętrze oraz wszystkie uszczelki na nowe. Osobiście widziałem komplet naprawczy uszczelek do mojej sprężarki. Znawcy mówią, że sprężarek się nie naprawia, pewnie to i racja, ale na swoją dostałem gwarancję 1 roku. Narazie chodzi i jest ok.
Wiem jedno, nie łatwo złożyć sprężarkę, napewno nie w domowym warsztacie, osobiście nie polecam. Wiem co mówię, bo przy naprawie mojej siedziałem gościowi na "plecach". Osobiście polecam warsztat w Lubinie obok dworca PKP. ![]() |
![]() ROBERTHO LOB WETERAN 2xV6 K C H | 2004-09-13 01:13:33 Rozbierałem i składałem sprężarkę(w piwnicy w bloku). Tak jak pisze Gieroy musisz mieć ściągacz - coś takiego jak do motorynki do "magneta" + ściągacz do łożysk + komplet uszczelnień. Musisz też zakupić olej do sprężarki PAH46 lub PAH100 któryś z nich jest gęściejszy i zalecany do starych sprężarek(częściowo uszczelnia).
A sama rozbiórka jest w miarę prosta i po otwarciu nic się nie rozsypuje tak , że nie trzeba zbytnio uważać . Poskładać źle też się za bardzo nie da - chyba , że na siłę. Jeżeli chcesz to możesz przecież podjechać do mnie i wspólnie to zrobimy, tylko będe musiał sprawdzić czy mam jeszcze ten ściągacz. Pozdr. |
brembo Antoniew | 2004-09-13 07:55:56 mam przy okazji pytanie czy wymienia się w sprężarce klimy olej i jak tego mozna dokonać. |
![]() rafal71 omega cd A hajnowek | 2004-09-13 17:18:09 bylem na warsztacie pytac o koszt (gosc mi powiedzial ze 150zl i mi ja zrobi-wymieni uszczelnienia itp),więc musze przemyslec czy nie lepiej mu to zlecic? |
![]() totr V8/C200 łódż/belfast | 2004-09-13 19:56:12 to ja od ponad roku jeżdzę z nieszczelną sprężarką bo nikt mi tego naprawić nie chce a tu takie wiadomości. ![]() dlaczego wcześniej nikt mi nic nie napisał jak pytałem co ???? ![]() gieroy aleś se nachlapał. ![]() pozd. za karę na zlocie mi naprawicie to coś. ![]() ![]() |
![]() trakerr DEADSOUL Omega C Caravan Chelmek | 2007-07-16 11:13:17 Odkurze stary temat, mam pytanko do tych ktorzy regenowali sprezarki czy warto bylo ? Nic wam sie z nimi nie dzieje chodza? bo slyszalem juz rozne opinie co do regeneracji ze zregenerowane szybciej padaja od uzywek i tak sie zastanawiam czy regenerowac czy kupic uzywke . Podzielcie sie wrazeniami ![]() |
![]() trakerr DEADSOUL Omega C Caravan Chelmek | 2007-07-17 22:00:31 Jesli to WD to samo powinno wyparowac to raczej srodek penetrujacy niz smarujacy a sprzeglo masz na kole od sprezarki |
![]() psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2007-07-29 21:46:50
Sprezarke mieszkajaca na moim C30SEJ regeneraowalem pare miesiecy temu (uszczelnianie). Wszystko dziala super. IMO bylo warto. Poszukaj mojego watku o cieknacej sprezarce klimy. ![]() |