MotoNews.pl

[K] Panewki wałka pośredniego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zakupie panewki wałka pośredniego wie ktoś gdzie można dostać ??? albo jakiś zamiennik ???

Kania ostatnio ten temat przerabiał - zapytaj

Kurde normalnie tragedia z tymi tailami do DOHCów...

trzeba zgromadzić z 5 silników i mieć nadzieje ze któryś ma ładną

głupi dowcip :] hee mam tylko jeden silnik niestety wiec muszę dorwać coś fajnego bo inaczej lipa ze składaniem silnika ..a już mam wszystko przygotowane na glanc ..

jestem dokładnie na tym samym etapie, tzn poskladalem silnik na nowych czesciach, a panewek do walka ni ma.
Z moich obserwacji:

1.da sie dosztukować wieksza panewke (fi 52mm) z zuka, ale kiepski material, nie doradzam.

2.o euromotofanie,innych sklepach 'specjalistycznych' typu motorex zaomnij.

3.w autoszlifie maja mi dorobic dwie panewki z fosforobrązu (nie-do-zajechania) za 120 zł za nastepne 20 zł wbijają na miejsce, dopiłowują żeby był owal , ale nie dają gwarancji, że bedzie dokładny ten owal (wdlg mnie uczciwie).

planuje to zrobić za tydzień , może jakbys chcial mozna by sie zgrc w dwa silniki, bylby siakis rabacik.

a kania nie sądzę zeby cos ciekawego wymodzil innego, pozatym zmienil numer i ni mozna sie go zapytac ;p

"To jest koniec wiekiego Tunningowca Kani" Jak to powiedziałPan Błażej... - Kania sie żeni... (sorry za off topic...)

Cytat:
2007-07-24 20:55:44, tadzik128 pisze:
"To jest koniec wiekiego Tunningowca Kani" Jak to powiedziałPan Błażej... - Kania sie żeni... (sorry za off topic...)

heh, w takim razie Pan Błażej raczej sie bedzie cieszyl że zlom kani opusci jego warsztat

Hey dobra nowina jest duże prawdopodobieństwo ze będę miał nowe orginalne tuleje :] Będę wiedział jutro to dam znać.

hmm , czyli jednak nie ma ?

dzwoniłem do faceta ale on powiedział ze dał temat po ludziach i oddzwoni.. wiec czekam nie jestem nic w stanie wcześniej zdziałać

Cytat:
dzwoniłem do faceta ale on powiedział ze dał temat po ludziach i oddzwoni.. wiec czekam nie jestem nic w stanie wcześniej zdziałać

zawsze tak jest , trafiłeś na cwaniaka który zawsaze mówi że jest , że będzie miał .... jak składaliśmy mojego DOHCA i jeździliśmy po sklepach , a jakiś cwaniak zaczynał się "chwalić że wszystko ma" zadawaliśmy mu prace domową - : panewki wałka pośredniego , nowa pompa oleju do DOHC 2.0 , i jest jeszcze pare takich części w DOHC których nie ma najwięksi twardziele poddawali si po 3 dniach

e tam , nie ma.
Bregisz ma nowe pompy oleju - po około 300 zł , panewki wałka pośredniego - niestety tylko nominalne - około 80 zł, nowe tłoki - od 1200 -1800 zł.

Dajcie namiary na typa od panewek ...

a swoja droga znalazłem gościa który ma większość części do dohców ostatnio kupiłem od niego 2 poduszki nówki do argi 5 biegowej za 100 zł ..komplet nowych kół na wał , pośrednie za 150 zł i dzisiaj aparat zapłonowy z czujnikiem hala nówkę magneti marelli za 250 zł ..:] i ma jeszcze wiele części hee

Bregisz nie ma juz panewek, przynajmniej miesiac temu nie mial. Rys zjadl ostatnie.

Heee...no cóż szkoda

Cytat:
a swoja droga znalazłem gościa który ma większość części do dohców ostatnio kupiłem od niego 2 poduszki nówki do argi 5 biegowej za 100 zł

mendo jedna licytowałem te poduszki podziel się , po co Ci dwie

blady to nie od tego kolesia z allegro z nim gadałem ale chciał za jedna 100 zł to powiedziałem ze chce kosmiczne pieniądze...za to znalazłem inne źródło nowych taili do dohców...i mam wszystko za normalny hajs :]Niestety to były 2 ostatnie wiec je obie jedna teraz do autka a druga na zapas jakby ( odpukać ) poleciała podczas zabaw kantorajdówką ..jakby kto co chciał do dohca to pytać ...