MotoNews.pl

Dziwne zachowywanie sie auta podczas przysp. i hamowania!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!
Archiwum przerylem cale i nie znalazlem zadnej konkretnej odp. na przypadlosc mojego essa!
a mianowicie wymienilem pare czesci w przednim zawieszeniu takich jak tuleje org.forda,gumy stabilizatora org.forda,sworznie wahacza MOOG po tym wszystkim oczywiscie pojechalem ustawic zbieznosc!teraz nic nie puka ale pojawil sie za to inny problem!!! zauwazylem ze podczas gwaltownego przyspieszania sciaga mi auto w lewo a przy mocniejszym hamowaniu tak przy predkosci 100-120 w odwrotna strone czyli prawo
co to moze byc
co jeszcze moze byc przyczyna takiego zachowywania sie esika

stawiam że zbieżność nie taka

Slawas mowisz ze na stacji diagnostycznej mogli mi odwawlic taka kaszanke i ustawic byle jak?? mam mininalny luz na kierownicy moze to jest przyczyna ??
ale z drugiej strony przed wymiana tych czesci tez byl ten maly luz i takie rzeczy mi sie nie dzialy

[ wiadomość edytowana przez: Marcin dnia 2007-07-25 23:16:56 ]

Mam dokładnie ten sam problem i też po robocie przy przednim zawieszeniu Byłem dziś na zbieżności, koleś ustawił ale przedniego prawego koła się podobno nie dało Jest odczuwalnie lepiej niż przed zbieżnością ale nadal to nie to samo co przed naprawą

up
moze ktos mial cos podobnego i rozwiazal ten problem ??

Maiłem coś podobnego po wymianie wachaczy. Ustawiałem zbieżność i też nic. Znajomy mechanik wziął go na kanał i okazało się iż miałem poluzowaną nakrętke na prawym sworzniu. Gość podokręcał i jak narazie jest oki.
Byłem zaskoczony tym efektem gdyż z kumlem wszystko sprawdzaliśmy po wymianie.

no to moze zaczne od sprawdzenia czy wszystko jest dokrecone jak nalezy !!!