Czy to walek rozrzadu ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukalem cale popoludnie i nie znalazlem samochodzik wkreca sie na obroty super spadku mocy nie ma ciagnie ladnie na wszystkich biegach ale przyklad 2 bieg -pedal gazu na max wkreca sie do 6tys odcina i spada do 5 tys i juz tak zostaje dzis jechalem na prostej 5 bieg to samo 180 v max koniec pomozcie a silnik to 1.8 m40 po wymianie rozrzadu

[ wiadomość edytowana przez: kuba1308 dnia 2007-07-23 22:02:55 ]

Hej! Jak ci sie wkreca do odciecia na kazdym biegu to raczej nie jest to wina walka. A resetowales kompa? Spróbuj moze to pomoze. a na luzie jak ci sie wkreca to tez tak jest? A co wymieniales w rozrzadzie?

[ wiadomość edytowana przez: YontecK-E30 dnia 2007-07-24 12:33:30 ]

dzis jechalem 3 bieg na maxa wkrecil sie do 5 tys bez problemu i stop
chcialby dalej ale jakby jakies odciecie mial na biegu jalowym wkreca sie do 6,5 tys i spada do 5 tys na kazdym biegu tak jak opisalem wyzej (tzn na 3biegu )a robilem pasek filtry olej tak jak zawsze po kupnie auta wiem ze sie powinno jezdzic do odciecia ale 180 v_max

A ile byś chciał wydusić z tego 1.8?

Ja z mojego dusze 180 i wydaje mi sie ze jak na auto w tym wieku i z tym nieszczęsnym silnikiem to i tak nie jest zle. Co do Twojego problemu to istnieje mozliwosć ze komputer wchodzi w tryb awaryjny i obcina obroty a druga sprawa to moze dostaje za malo paliwa? za male cisnienie pompuje. pozdro

ja zawsze cos probuje kombinowac jak kupie auto i szukam usterek na sile pojade jeszcze na komputer na wiosne wymienie sobie walek i reszte i zobacze 2 paczki powinien jechac 1.6 190 pojedzie (jechalem osobiscie )albo kupie na wiosne 325

Nie rozumiem problemu odcięcie powinno być przy 6.5 tyś.
W mojej 1.6 na czwórce odcina przy 160( na dwójce ok. 80).
Jak Ci się kręci do 100 km/h w okolicy 12 sekund to auto jest OK.

Tak przy okazji masz Kuba założoną na przewodzie wysokiego napięcia cewkę do sterowania wtryskami(powinna być chyba na pierwszym cylindrze), może sterowanie wtryskami pracue w trybie awaryjnym??

a mi na 4 biegu jedzie max 140 chcialbym to zrobic ale nie mam gdzie bo mechanicy do ktorych jezdze cos chyba nie za bardzo w temacie

No przeczytałem... dosyć groźnie to zabrzmiało...

No przeczytałem... dosyć groźnie to zabrzmiało...

SORRY... COŚ MI SIĘ POPIERNICZYŁO

[ wiadomość edytowana przez: MaK_86 dnia 2007-07-26 20:54:21 ]