Tragedia we Francji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
KLIK

straszne, tyle ofiar.........jak ogladałam relacje w TV to aż ciarki przechodzą . Okropny widok.

[*] dla tych którzy zginęli.

No przykra sprawa. I to najgorsze,że wina kierowcy i autobusu też. [*]
Storm- może lepiej usuń ten mój wątek, który powtórzyłem, bo po co zaśmiecać forum "kłódkami".

wiadomo juz z jakiego powodu ten wypadek?

[*]

z relacji swiadkow jacy w TV sie wypowiadali ze chyba szybka predkosc, i że od dołu ogien chyba był...

straszna tragedia [']['][']

a mozecie mi powiedziec, czy kierowca tez zginal? bo nie moge znalezc takiej informacji

Jeden przeżył... tylko nie widomo który, czy ten co prowadził czy ten drugi.
Mowili że ten co prowadził miał 22 lata... czy troche nie za mało jak na taką wyprawe? Ale widać przepisy na to pozwalają.

A pod tymi słowami się podpisuje (odnośnie polskich władz)

http://wiesniakdrogowy.blog.interia.pl/

Odnośnie polskich władz to brak słów... jak słyszałam "przemówienie" Kaczynskiego na miejscu to pomyslalam że lepiej gdyby nic nie mowił, totalne głupoty.
Wszystko na pokaz....

ja juz mam dość tych wypadkólw autokarów
starczył mi pierwszy w jeżewie..............................

Tragedia straszna, współczuję rodzinom. Od razu przypomniał się mi wypadek sprzed kilku lat gdy też około 20osób zginęło z mojego regionu w tym mój ówczesny nauczyciel od geografi, którego bardzo lubiłem. Tak jak Suchy napisał, czy już nie za dużo tych wypadków, w których przecież za każdym razem spora grupa ludzi ginie...

[*]

TRagedia byla , ale widze w Polsce rozdmuchali ja do niewiadomo jakich rozmiarow. A wypadkow gdzie ginie ludzi tygodniowo jest duzo wiecej na polskich drogach.

Mialem okazje ta trasa jechac z Gap do Grenoble kilkukrotnie i wina jest ewidenta kierowcy ktory zlamal chociazby znak zakazu powtarzajacy sie co kilka km. Jechalem ta droga w dniu wypadku nawet.

Moim zdaniem to co sie dzieje w okol tego wypadku to jest juz przegiecie. We Francji juz prawie zapomniano o tym i zycie toczy sie dalej. Nastepna sprawa to taka ze teraz juz ma zostac postawiony lotny punkt kontroli (ktory bedzie sie zajmowal tylko tymi zawezonymi obowiazkami) gdzie autobusy z miejsca beda odsylane z tamtej drogi , a jezeli trafi sie po drodze jakis to beda wysokie kary siegajace po 1500Euro dla kierowcow. Raz zapłaci , drugi raz nie wjedzie.Wczesniej policja olewala lamanie tego zakazu nawet jak widziala jakis autokar jadacy tamtedy a kilkanascie dziennie ta droga ich jedzie. Teraz ma to sie zmienic , wymusila sytuacja to.

Tragedia jest i mozna powiedziec ze moglo do nie nie dojsc. Jedynie co pozostaje to wspolczuc rodzina tej katasrofy i kazdej inne mniejszej lub wiekszej ktore wydazaja sie na drogach.

Widok byl przerazajacy ale nie pierwszy taki widzialem.
Teraz jak w kraju jestem to widze ze u nas z deczka przesadza nasza super wladza z tym wypadkiem.

[ wiadomość edytowana przez: szmyk dnia 2007-07-28 13:20:38 ]