Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() zero Zafira OPC V6 Swarzędz koło Poznania :D | 2007-07-31 14:31:52 cała instalacja składa się z następujących elementów:
reduktor: EMMEGAS ML94EP Super mikser: strumieniowy "Rybacki" komputer: Detec Super zamontowana kompensacja Silnik to 2.0 8V z przepływką klapkową Instalacja zamontowana w ten sposób : ![]() Instalacja na jałowych obrotach działa poprawnie i równo po mieście także da się na gazie jeździć, jednak mam następujące problemy: - przejście Pb --> LPG na jałowych powoduje gaśnięcie silnika - przejście Pb --> LPG podczas jazdy na działającym automacie powoduje chwilowe szarpanie/dławienie silnika - podczas jazdy gwałtowne wciśnięcie gazu (np. wyprzedzanie) powoduje szarpanie/dławienie silnika byłem u kilku gazowników patrzyli i patrzyli ![]() jak myślicie jest możliwość regulacji tej rzeźby ? ![]() |
![]() croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-08-01 21:59:09 Witam.
Zrób kompensację pomiędzy mixerem i przepustnicą. |
![]() zero Zafira OPC V6 Swarzędz koło Poznania :D | 2007-08-02 23:25:05
niestety nikt nie podjął się nawet podpięcia komputera ![]() ![]() ![]() ![]() |
RafalT Daewoo Espero Gorzów | 2007-08-07 18:16:24 Witam,
mam pytanie: Zostawiłeś silnik krokowy, czy odłączyłeś i zrobiłeś I generację z Blosem? Ile Ci palił przed zamonowaniem Blosa, a ile po? |
![]() zero Zafira OPC V6 Swarzędz koło Poznania :D | 2007-08-07 19:22:26
silniczek zostawiłem i działa na biegu jałowym ![]() przed blosem palił 14l po zamontowaniu dopiero badam ![]() |