| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2010-08-26 01:51:03 Witam,
Ma może ktoś schemat układu grzania w Omedze A bez klimy? Dokładnie interesuje mnie samo rozwiązanie klapek regulujących ciepło. Coś u mnie się zesrało (już jakiś czas temu, ale w końcu postanowiłem się za to wziąć, bo nadchodzi jesień) i nie mogę dać maksymalnego grzania (dochodzi do jakis 2/3 wysokości), ponieważ coś się blokuje i słychać hałas, stukot. Natomiast przy ustawieniu na zimno i tak lekko grzeje, dopiero jak ręką wezmę i pociągne za dzyndzel do którego jest przyczepiona linka z panelu, to powietrze jest takie jak na zewnatrz, przynajmniej takie sprawia wrażenie
Pytam się o schemat, ponieważ dojście do tego jest na maksa przerąbane. Póki co robię to od góry wyjmując licznik (taka anegdotka jak wyjmiesz licznik, to na kompie pokazuje się F i komp nie jest w stanie policzyć ile km jeszcze przejedziesz ). Niestety całość zasłania mi jakaś gruba rura i jak jeszcze do dzyndzla jestem w stanie sięgnąć i wymacać ze do niego przyczepiona jest druga linka idąca w dół, to już co jest dalej, jest dla mnie zagadką. Mam nadzieję, że od dołu uda mi sie do tego jakoś dostać i to naprawić, bym mógł elegancko sterować ciepłem poprzez panel, a nie rozbierać pół przodu i ustawiać dzyndzel na swoim miejscu
Jak ktoś ma jakieś doświadczenie w tym temacie, to z chęcią wysłucham. |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2010-08-26 12:56:06 panel jest w 100% dobry, dopiero co wsadzilem nowy i wczesniej go sprawdzilem. W nim wszystko chodzi bez problemu od A do Z
Natomiast to ustrojstwo od poziomu grzania co ustawia klapki, to nawet jak reka pcham, to sie blokuje do tego samego momentu, dlatego obstawiam, ze to tam cos sie schrzanilo i nie wiem moze klapki o cos hacza? niestety nie wiem totalnie jak to wyglada, bo to jest na samym koncu komory i dodatkowo schowane za rurami Dlatego schemat bedzie bardzo pomocny.
PS. Jak masz panel na 3 linki, to niestety wyjecie panelu nie jest takie bezproblemowe, poniewaz blokuje Cie linka od poziomu grzania. Przy wersji z klima masz potencjometr i praktycznie caly panel mozna wyjac i miec wszedzie dostep. |
fatboy82 LOB WETERAN A 3.0 24V R6 Warszawa | 2010-08-26 13:27:26 to zycze powodzenia w odpieciu linki do grzania Ciezka z nia sprawa.
Tez sie niestety tego boje, ale w sumie Kuba juz to robil i nie jest tak zle jak mowia, da rade w 1 dzien ![]() |