Otwierania bagaznika...;p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie troche glupie pytanie...czy wie ktos moze czy da sie tak zrobic otwieranie bagaznika jak jest np w bmw...na kalpie jest guzik ktory otwiera bez kluczyka,gdy zamek censtralny otworzy auto....bo mam podlaczony centralny do alarmu...a bagaznik i tak musze kluczem,albo z drzwi...

Masz do wyboru:

a) wywierć otwór w klapie i zamomtuj przełącznik wpinając przewody równolegle z przełącznikiem w drzwiach.

b) podłącz zamek z klapy pod sterowanie z centralki (taj jak drzwi)wtedy otworzysz klapę razem z drzwiami przy pomocy pilota

Cytat:
2007-07-27 21:47:51, JACQ77 pisze:
Masz do wyboru: a) wywierć otwór w klapie i zamomtuj przełącznik wpinając przewody równolegle z przełącznikiem w drzwiach. b) podłącz zamek z klapy pod sterowanie z centralki (taj jak drzwi)wtedy otworzysz klapę razem z drzwiami przy pomocy pilota

ad a) + jeszcze w szereg jakiś styk z centralki alarmu, tak by UNIEMOŻLIWIĆ otwarcie klapy gdy alarm jest włączony. równoległe podpięcie przycisku tego nie gwarantuje (no chyba że alarm odcina zasilanie, ale tego nie wiem)

ad b) nooooo rewelacja... ale przecież są takie alarmy z dwoma stopniami. pierwsze przyciśnięcie otwiera centralny, drugie - klapę. może laku masz taki alarm tylko nie podłączony w taki sposób?

[ wiadomość edytowana przez: barcin dnia 2007-07-27 21:58:54 ]

bardzo smieszne...ani jedno rozwiazanie nie daje mi satysfakcji...

Cytat:
2007-07-27 21:58:20, barcin pisze:
ad a) + jeszcze w szereg jakiś styk z centralki alarmu, tak by UNIEMOŻLIWIĆ otwarcie klapy gdy alarm jest włączony. równoległe podpięcie przycisku tego nie gwarantuje (no chyba że alarm odcina zasilanie, ale tego nie wiem) ad b) nooooo rewelacja... ale przecież są takie alarmy z dwoma stopniami. pierwsze przyciśnięcie otwiera centralny, drugie - klapę. może laku masz taki alarm tylko nie podłączony w taki sposób? [ wiadomość edytowana przez: barcin dnia 2007-07-27 21:58:54 ]

niestety mam alaram taki jakis zwykly taki mialem w aucie jak kupilem...tylko otwiera drzwi i zamyka...no i ma odcicie zaplonu...poza tym nic wiecej

Cytat:
2007-07-27 21:59:10, laku pisze:
bardzo smieszne...ani jedno rozwiazanie nie daje mi satysfakcji...

A ja wole otwierać klapę z pilota niż kneflem

Np. idę z zakupami i mam obydwie ręce zajęte reklamówkami.
W jednej z nich wiszą już kluczyki aby rozbroić alarm
Jednym naciśnięciem Rozbrajam alarm, otwieram centralny i klap[a wędruje ochoczo do góry

Czyż to nie jest lepsze niż montowanie knefelka w klapie

Cytat:
2007-07-27 21:59:10, laku pisze:
.."bardzo smieszne..."

a wiesz dlaczego??...bo sam zacząłeś...
Cytat:
2007-07-27 21:23:04, laku pisze:
mam takie troche glupie pytanie..."

Jak ktoś od razu zaczyna się miotać tak jak Ty ...prowokuje to niezdrowe sytuacje...(nie wiedzieć dlaczego ale Żółtodzioby często tak mają )

Skoro żadna odpowiedź Cię nie satysfakcjonuje...mam Bardzo Konkretną Propozycję...kup sobie bmw...i problem sam się rozwiąże

Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości

Cytat:
2007-07-27 22:37:11, bogdan1 pisze:
Jak ktoś od razu zaczyna się miotać tak jak Ty ...prowokuje to niezdrowe sytuacje...(nie wiedzieć dlaczego ale Żółtodzioby często tak mają ) Skoro żadna odpowiedź Cię nie satysfakcjonuje...mam Bardzo Konkretną Propozycję...kup sobie bmw...i problem sam się rozwiąże Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości

nie o to mi chodzilo...poprostu bylem ciekaw czy mozna to jakos rozwiazac...a niestety na bmw mnie nie stac...nie chodzi o sam zakup bo mialem do wyobru bmw i espero...ale eksploatacje....zreszta tego chyba nie trzba tlumaczyc

Cytat:
2007-07-27 23:17:42, laku pisze:
poprostu bylem ciekaw czy mozna to jakos rozwiazac...

da się i jest to całkiem proste. najtrudniejsze w tym wszystkim byłoby znalezienie dobrego miejsca na przycisk. no i oczywiście odpowiedniego przycisku.

Cytat:
2007-07-28 00:00:01, barcin pisze:
da się i jest to całkiem proste. najtrudniejsze w tym wszystkim byłoby znalezienie dobrego miejsca na przycisk. no i oczywiście odpowiedniego przycisku.

ja myslalem zeby przycisk wmontowac miejsce zamka...i moze to byc dokladnie taki sam jak ten krancowy drzwi....ale musialbym go podlaczyc do alarmu

Cytat:
2007-07-27 23:17:42, laku pisze:
a niestety na bmw mnie nie stac...nie chodzi o sam zakup bo mialem do wyobru bmw i espero..

No jak nie jak tak 520 kupic mozna juz za 3000 a na espero czasem trza wydudnic z pińć

Cytat:
2007-07-27 22:37:06, krzychu_ch pisze:
A ja wole otwierać klapę z pilota niż kneflem Np. idę z zakupami i mam obydwie ręce zajęte reklamówkami. W jednej z nich wiszą już kluczyki aby rozbroić alarm Jednym naciśnięciem Rozbrajam alarm, otwieram centralny i klap[a wędruje ochoczo do góry Czyż to nie jest lepsze niż montowanie knefelka w klapie

kolego mozesz opisac ten patent. rozumiem ze alarm z dodakowymi przyciskami ale jak to jest podłaczne w samochodzie ??? w przyszyłym roku przejmuje juz esperaka do konca to zacznie sie modzienie

Dzieki

Cytat:
2007-07-28 19:22:19, Karol13 pisze:
kolego mozesz opisac ten patent...

Widzę że kolega za dużo na 19tym siedzi
Opis poszedł na emilka

Cytat:
2007-07-28 22:56:38, krzychu_ch pisze:
Widzę że kolega za dużo na 19tym siedzi Opis poszedł na emilka

Dzieki

troche sie siedzi na 19tym ale tylko w weekendy

Sprawa nie wymaga patentu. Wystarczy kupić alarm dwukanałowy. Ja np. kupiłem dwa lata temu na allegro Magicar440 za 149 zł (zima, lato spisuje się bez zarzutu choć samochód stoi pod chmurą). Sprzedawca wysyłał instrukcję do wybranego auta tak, że dostałem rozpiskę gdzie co i do jakiego koloru przewodu podłączyć. Pierwszy kanał steruje centralnym zamkiem. Do wyjścia drugiego kanału podłączamy przekaźnik, który steruje włącznikiem klapy bagażnika w drzwiach kierowcy. Ot i wszystko, klapa z pilota śmiga aż miło. Aha alarm ten ma też trzeci kanał, który można wykorzystać do domykania szyb ale w to się nie bawiłem.

Nie mówię że nie

Temat już był tyle razy wałkowany że wszystko jest w archiwum.

Kolega Karol dostał tylko na emilka schematy i opis poglądowy jak to jest u mnie zrobione

73!

[ wiadomość edytowana przez: krzychu_ch dnia 2007-07-29 11:11:41 ]