Szalenstwa Civic TYPE-R 201 KM 6,6 s - 100 km/h :))

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam dzis dzieki uprzejmosci kolegi Martyla mielismy mozliwosc poszalec nowka sztuka Hondka Civic TYPE-R z silnikiem 2.0 benz. o mocy 201 KM i przysp. do 100 km/h w 6,6 s

Wrazenia z jazdy niesamowite na krotkim odc drogi szybko mozna dojsc do 150 km/h (ocz. najlepiej wylaczyc wsie systemy przeszkadzajace w jezdzie), w srodku super kubelki, krotki drazek 6 bieg. skrzyni (zazwyczaj tylko do 3 biegu udawalo sie dojsc), duze 18 calowe alu fele z zaciskami TYPE-R - ocz. chla to niesamowite ilosci PB i zabijajaca jest tez cena zakupu (102 tys PLN ) ale generalnie autko robi wrazenie szczeg. jak sie obserwuje szalenstwa z zewn. to wyglado to b. imponujaco!!
pozwolilem sobie zasiasc za stery

pozniej zasiadlem obok Martyla

wypasione kubelki

i alusy

srodek z mini galka

i spojrzenie na tyl autka

Zaluje,ze nie zrobilismy filmiku z jazdy (jak prowadzil Martyl, albo Ja ,ale moze jeszcze sie uda next time). Wszystko bylo w biegu i na wariata, wiec nie bylo czasu pomyslec o tym
pozdr

Może i godna zachwytu...parametrowo-technicznie ...

ale wygląd ...a już na pewno ..tył auta....brrrrrr...ohyda! ...wygląda jak skarlały mutant z bajki o potworach..okropność

No może i nie wygada jak BMW serii 6 Bogdanku ale za to w cenie jest na pewno bardziej przystępnej, a skoro nawet nasz rajdowy kolega Barteczek 1112 miał respect dla civicy to już nie jest tak źle a gdybyś sie przejechał chodź kawałek tym samochodem pewnie też byś zmienił zdanie wiec zapraszam cię na jazdę próbna do mojego salonu a jeżeli to za daleko to do salonu AUTOKOPEX w Katowicach i w tedy pomówmy o emocjach czy ten samochód ma wygladać czy jeździć
MIłEJ NOCY

Cytat:
2007-08-13 23:08:18, bogdan1 pisze:
Może i godna zachwytu...parametrowo-technicznie ... ale wygląd ...a już na pewno ..tył auta....brrrrrr...ohyda! ...wygląda jak skarlały mutant z bajki o potworach..okropność

Pal licho wygląd,,,,choć kosmiczny to ciekawy i zmusza by się oko na nim zawiesiło. A tak na marginesie nie miałabym naprawdę NIC przeciwko by mi ktoś sprezentował takie autko na moje urodzinki

Cytat:
2007-08-14 08:27:22, Kiniusia pisze:
A tak na marginesie nie miałabym naprawdę NIC przeciwko by mi ktoś sprezentował takie autko na moje urodzinki

I na światłach w Krakowie byłabyś na równi z tymi co jadą 70 km/h. I tak byś się z nimi spotkała 300 m dalej.

Cytat:
2007-08-13 23:08:18, bogdan1 pisze:
Może i godna zachwytu...parametrowo-technicznie ...

Przecie napisałem jak napisałem...

Nie podważam Waszych emocji poprzejazdowych...ani możliwości auta....

Natomiast ...nie chciał bym mieć tego brzydactwa w swoim garażu...(oczywista mówiem o przypadku kiedy musiałbym bym wydać na to coś wydać pieniądze

...w innem przypadku /np.darowizna od Martyla /...owszem!....tylko wynająłbym garaż daleko od domu )

Cytat:
2007-08-14 10:19:09, bogdan1 pisze:
Przecie napisałem jak napisałem... Nie podważam Waszych emocji poprzejazdowych...ani możliwości auta.... Natomiast ...nie chciał bym mieć tego brzydactwa w swoim garażu...(oczywista mówiem o przypadku kiedy musiałbym bym wydać na to coś wydać pieniądze ...w innem przypadku /np.darowizna od Martyla /...owszem!....tylko wynająłbym garaż daleko od domu )

ale to nie jest autko do garażowania tylko do gazowania- wwwrrrr!!! i uwieczniania na najbliższym fotoradarze.
Wygląd ok. wg mnie własnie taki powinien być i pasuje do tego auta - zdecydwanie najciekawszy japoniec od lat ale strasznie drogi jest i dlatego postoi trochę w tym salonie i poczeka na kasiastego napaleńca trochu.

Ciekawe ile kosztuje wydech do tych wynalazków...?

Cytat:
2007-08-14 08:31:38, piotr_ek pisze:
I na światłach w Krakowie byłabyś na równi z tymi co jadą 70 km/h. I tak byś się z nimi spotkała 300 m dalej.

Jak będę chciała fruwać to samolot lub helikopter sobie zapodam.

Cytat:
2007-08-14 13:31:58, Kiniusia pisze:
Jak będę chciała fruwać to samolot lub helikopter sobie zapodam.

Czyli postaje Ci go kupić, wstawić do garażu i picować, bo zastosowania go w Krakowie nie widzę żadnego innego.

Cytat:
2007-08-14 13:35:03, piotr_ek pisze:
Czyli postaje Ci go kupić, wstawić do garażu i picować, bo zastosowania go w Krakowie nie widzę żadnego innego.

W kwestiach picowania wozu mam zdrowe podejście (czytaj brak zboczenia w temacie jak Bartek1112).
Poczekam, aż ktoś podaruje mi go na urodziny.

Cytat:
2007-08-14 13:37:54, Kiniusia pisze:
Poczekam, aż ktoś podaruje mi go na urodziny.

Ja też... a potem pchnę do żyda za 70 tys zł i będę 70 tys do przodu

Cytat:
2007-08-14 13:35:03, piotr_ek pisze:

szukajac zastosowania myslisz kategoriami dupowozu jesli gwaltowne przyspieszanie a potem rownie gwaltowne hamowanie nie sprawia ci frajdy to zastosowania ten samochod faktycznie nie ma zadnego

w wekeend po uporaniu sie z śpśiutą cewką na świecy kolega z pracy 325 coupe złapał ok 6.5 do setki i niemusiał wydac na jakąs paskude ( pamietajmy to tylko kwestia mego gustu) 100000zł tylko 14000

[ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2007-08-14 23:38:08 ]

Cytat:
2007-08-14 23:36:38, Kula69 pisze:
w wekeend po uporaniu sie z śpśiutą cewką na świecy kolega z pracy 325 coupe złapał ok 6.5 do setki

a jak to zmierzyl..bo chyba nie stoperem np z telefonu nokia

zgadzam sie z Bogdanem - to jest PASKUDNE
To ma być samochód? To jest coś zaprojektowane przez amatora gwiezdnych wojen czy tam innego star treka

...reasumując może i szybkie, ale A obleśne, B pracuje i brzmi jak wiertarka, C...trafi na drodze kilku letnie 540i i dostanie wciry

Co do ceny natomiast to moim zdaniem jest ona nawet nawet - wiadomo 100tys kwota spora....ale za 70-80tys kupuje sie lepiej wyposażonego kompakta z silnikiem 1.6

Cytat:
2007-08-14 23:36:38, Kula69 pisze:
w wekeend po uporaniu sie z śpśiutą cewką na świecy kolega z pracy 325 coupe złapał ok 6.5 do setki i niemusiał wydac na jakąs paskude ( pamietajmy to tylko kwestia mego gustu) 100000zł tylko 14000 [ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2007-08-14 23:38:08 ]

8,5 to uwierze....ale te 6 to troche źle mierzył

Cytat:
2007-08-15 00:00:02, Tomek-Mydlowski pisze:
8,5 to uwierze....ale te 6 to troche źle mierzył

moze ale cos ma dłubane mimo wszystko burza z piorunami

Cytat:
2007-08-14 14:04:23, qbaj pisze:
jesli gwaltowne przyspieszanie a potem rownie gwaltowne hamowanie nie sprawia ci frajdy to zastosowania ten samochod faktycznie nie ma zadnego

Zawsze śmieszą mnie osobnicy, którzy cisną między światłami na maxa, aby potem za 300m na maxa hamować. Szczególnie dobrze można to zaobserwować w Krakowie od Makro w kierunku Huty, gdzie światła rozmieszczone są co 200-500m i jedyną optymalną prędkością pokonywania tych odcinków jest 60-70 km/h. Efektem końcowym takich ścigań jest zużycie paliwa na poziomie 15l/100 km i nic więcej.

Cytat:
2007-08-15 07:54:40, piotr_ek pisze:
Zawsze śmieszą mnie osobnicy, którzy cisną między światłami na maxa, aby potem za 300m na maxa hamować. Szczególnie dobrze można to zaobserwować w Krakowie od Makro w kierunku Huty, gdzie światła rozmieszczone są co 200-500m i jedyną optymalną prędkością pokonywania tych odcinków jest 60-70 km/h. Efektem końcowym takich ścigań jest zużycie paliwa na poziomie 15l/100 km i nic więcej.

o ułańskiej fantazji nie słyszałeś