Wspomnienia...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Robiłem porządki w pokoju i przypadkiem natknołem się na zdjęcie które zrobiłem w 97 roku, kiedy to tym samochodem jeździł jeszcze mój Ojciec a ja byłem kompletnie zielony jeśli chodzi o motoryzację
Dla porównania wżucułem fotkę jego obecnego wyglądu aby można było sobie porównać różnice. Jak w tej zabawie dla dzieci - znajdź przynajmniej 10 różnic na rysunku

różnica pierwsza - trochę przytyłeś

No i masz dluższe włosy .

Różnica druga: oczko wodne zarosło trawą

Różnica trzecia: w miejscu bujnego lasu w tle rosną jakieś liche brzózki
GG

al0!

no i ktos Ci plotek zapie...
a sasiada zrownali z gleba...

I nie mozna zapominać o aucie. Całkiem ładne było - takie jednokolorowe

Wybacz Łukasz

"...Całkiem ładne było - takie jednokolorowe ..."

DOBRE !

Widze kolejna roznice!! przyciemniles swiatla tylne !!! jak ja na to wpadlem !! jestem genialny

sa jakies punkty albo cos ??

i na starszym zdjęciu masz przyczepe - blaszak niewiadow chiba

ps mi tez się na wspomnienia wzięło..... i ....ja chce nowy samochód łaaaaaa

Pamiętam jak espero bylo nowe - było takie cichutkie, takie pachnące.....takie czyste pod maską....... i woooogóle było piękne.....

PS odnośnie zmian esperaka...to zaczynam dochodzić do wniosku że najładniej wygląda zwykłe seryjne espero - bez żadnych przyciemnianych szyb, spojlerów itp - a tylko na ładnych 15-sto calowych felgach i oponkach o profilu 55.....

qurde założyłem ten cholerny spojler wywierciłem dziury w klapie....i jak to gówno teraz zdiąć!!!!
chyba w wakacje jak dorwe w Słomczynie ładną klape bagażnika to wywale starą razem ze spojlerem i założe nową....
będe musiał tez wymienić tylne lewe drzwi - bo już nie ma co tam ratować.... i podratować przednie lewe.
Drzwi z prawej strony sa nowe więc nic nie powinno się tam dziać.

Wiesz Tomku? Też doszedłem do takiego samego wniosku!
Patrzyłem tak na te obydwa zdjęcia przez dłuższy czas i doszedłem do wniosku:
KURW..! Wtedy też zajebiście wyglądał i z tym obecnym spojlerem i ciemnymi szybami wcale fajniej nie wygląda!
Doszedłem też do drugiego takiego samego wniosku jak ty, czyli takiego, że wystarczy delikatny tuning aby zmienić samochód na cudeńko, mianowicie wziąść przykład z niemieckiego tuningu - oni w tych wszystkich swoich starych Betkach robią tylko dwie rzeczy - zakładają piękne felgi z niskoprofilowymi kapciami i sportowy, ale nie przesadzony wydech. Dalej co robią, to tylko bardzo dbają o czystość i stan lakieru. I jak te ich samochody wyglądają? Zajebiście!
Zupełną odwrotnością jest natomiast tuning amerykański który charakteryzuje się olbrzymią ilośćią naklejek tak że samochód wygląda jak jeżdżąca reklama i przesadzonymi spojlerami, lotkami itp...
A więc reasumując: Niemiecki trend w tuningu polegający na dbaniu o lakier, obniżeniu i utwardzeniu samochodu i włożeniu mu zajebistych felg w zupełności wystarcza i powoduje że samochód wygląda z klasą!
Ja gdybym dostał seryjne Espero teraz w swoje ręce to zrobił bym go ZUPEŁNIE INACZEJ niż zrobiłem swojego... no ale mądry Polak po szkodzie... Wywaliłem troche pieniędzy w to co obecnie widać na zdjęciu a nie mam podstawowej rzeczy - porządnych dużych i szerokich felg z prawdziwego zdarzenia i utwardzonego obniżonego zawieszenia! Można by powiedzieć - Oj! Tam! Dobrze na tych felgach wygląda!... No ale na takich 14-stkach to Cinquecento jeżdżą ale nie Espero! No i ten profil 65! Fuj!
To właśnie powinienem był zmienić na samym początku a nie tak jak większość młodych zapalonych tuningowców - od przyciemnienia szyb

[ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2003-01-23 09:51:12 ]

Zgadzam się z Wami. Też jestem zwolennikiem delikatnego tuningu. Mówiłeś Łukasz o niemieckim tuningu, dla mnie wzorem jest taka Alpina - z zewnątrz detale, ale za to w środku... hmmmmm cudeńko.
Z zewnątrz w esperalu zrobiłbym jedynie zawieszenie, ładne felgi no i może wydech. Chciaż podobają mi się chromy u MaćkaGT, no ale on ma ciemny lakier, na jasnym (moim) nie byłoby takiego efektu.

Oooooooo, Panowie ale Was melancholijny nastrój opanował, czyzby to przez tą nijaką pogodę? Ja załozyłem tylni spojler na klapę i brewki i uwazam że to w pełni wystarczy, przynajmniej z zewnatrz. Może zabawie sie jeszcze w lepszy końcowy tłumik, jak obecny mi spadnie i alufki na wiosnę, może...

a mi sie moj samochodzik podoba, wiecej nic w nim nie zrobie,juz dawno doszedlem do wniosku ze wyglada piknie i nie trzeba, jesli chodzi o wyglad, nic w nim zmieniac

hmmm i po co kupowalem progi ?? jak i tak leza w garazu ??

a oto moj pieknis: ( w lato zwnou bedzie tak ladnie wygladal )

Znalazłem kolejną starą fotkę mojego Esperaka z 96 roku !!!

A to coś za wycieraczką to mandacik ?

Jak na mój gust, to raczej oparta o szybę paczka fajek....

Adminku co Ty na to ???? :
Cytat:
a mi sie moj samochodzik podoba, wiecej nic w nim nie zrobie,juz dawno doszedlem do wniosku ze wyglada piknie i nie trzeba, jesli chodzi o wyglad, nic w nim zmieniac

hmmm i po co kupowalem progi ?? jak i tak leza w garazu ??

a oto moj pieknis: ( w lato zwnou bedzie tak ladnie wygladal )

Moim skromnym zdaniem to Twoja furka włśnie wtedy była najładniejsza - według mnie była wtedy najładniejsza w klubie - ale to kwestia gustu - chciałem poprostu poraz kolejny pochwalić to co zobaczyłem na tym zdjęciu.

Tuning niemiecki, tuning amerykański....
A co z tuningiem koreańskim
Toż chyba on jest właściwy dla naszych sprzętów ze względu na pochodzenie

Cytat:
2003-06-26 10:18:00, mikulasz pisze:
Tuning niemiecki, tuning amerykański....
A co z tuningiem koreańskim
Toż chyba on jest właściwy dla naszych sprzętów ze względu na pochodzenie

Oj nie, tylko nie koreański.
Jak poprzeglądałem koreańską galerię klubową to ..... Masakra.
Jedyne ładne samochody na ich strona to te przesłane przez Łukasza (czyli nasze klubowe) .