LPG ile km na membranie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam pytanko przejechalem juz ok 39 tys na instalce landrienzo ford esk combi 16 v 1.6 mk7
i cosik mi zaczal czasami przymulac filter gazu wymieniony powietrza tez swiece tez maja juz motorcrafty od poczatku instalki nowe i kable tez wiec juz sie klania wymiana pewnie ale co moze jeszcze byc nie tak membrana w mieszalniku ? co ile sie ja wymienia

dzieki

Moja w poldku miała ok 60k jak zaczęła dawać znaki, że ma dosyć.
A objaw był taki, że gasł przy przechodzeniu na gaz przy zimnym silniku. Potem chodziło normalnie.

Ja mam juz okolo 62 tys na gazie i wszystko smiga (odpukac w niemalowane) swiece wymienilem jakies 10 -15 tys temu kable od poczatku takie same, raz wymieniony filtr gazu i filtr powietrza (jak zaczol gasnac to go wymienilem i sie poprawilo)

a co kable lub swiece wymieniac bo maja juz 38tys na gazie

Świece wymieniam co 20 tyś, bo wystarczy, że się delikatnie przerwa zwiększy to już są problemy na wolnych obrotach. Kable po tych 38 tyś też wymieniłbym. Membrana wytrzymała mi niecałe 70 tyś. Koszt regeneracji z ustawieniem i częściami u gazownika to ok 150 zł

na nowy parownik dają 2lata gwarancji. Podobno 70-80tkm to max na membranę.

u mnie 100 tyś km na tej samej membranie i cały czas chodzi bardzo dobrze - filtr w tym czasie czyszczony 2x - świece i przewody wymieniane raz w roku - zapalanie i gaszenie tylko na paliwie - gaz tankowany tylko w markowych stacjach (orlen, shell, BP)

Jak masz taka instalke jedz do gazownika na przeglad zaplacisz grosze 40-50 zł z wymiana filterka i kompem , w kompie moglo sie cos poprzestawiac jesli masz instalke taka jak jak piszesz to ponand 100 tys na niej sie robi i nic nie wymienia oprucz przegladów. Co do przewodów i swiec to przewody olej wymien tylko swiece na te motocraft za 8-10 zł TYLKO ZMNIEJSZ PRZERWE NA 0,8 MM NA GAZIE MAJA TAKA MIEC. i zobaczysz poprawe jesli nie tylko gazownik jak chcesz jezdzic bezawaryjnie to przeglad co 15 tys obowiazkowy..