MotoNews.pl

Espero spalone [*]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nadszedł sądny dzsień dla mnie i mojej bryki.
Dziś w Warszawie spłonęła cała komora silnika.

Płakać mi się chce

Pocieszcie

co sie stalo??

badz twardy z przystanku klepia VW wiec i to sie naprawi

Trzymaj sie

Ojej, to przykre. Tym bardziej, że każdego z nas może spotkać
Jak to się stało?

Szukałem od miesiąc pomocy bo auto mi gasło. Teraz już wiem jaka była przyczyna - jakieś zwarcie. Gasł mi dzisiaj zanim dojechałem do wawy ze cztery razy i jak już wjeżdżałem na plac PP znów zgasł i poczułem swąd.

Coś jednak nade mną czuwało bo akurat dzisiaj w pracy odebrałem zgrzewkę wody więc wypadliśmy z braciakiem i po zdjęciu klemy ugasiliśmy.

Ale sporo części poszło się....

ABS hamulce cała elektryka spalona.

Czeka mnie teraz spory wydatek na który nie jestem przygotowany

Wziąłem sporadycznie auto do roboty bo miałem jeszcze szkolenie a jakbym nie wziął to żona miała z dzieciakami jechać po większe zakupy... aż boję się pomyśleć.

w jakich okolicznościach doszło do wybuchu??????

wodą gasiliście a gdzie obowiązkowa gaśnica

andrzej nie pisz postu pod wlasnym postem.

a co do spalonego espero... cieszyc sie pozostaje ze nikomu nic sie nie stalo i ze zona z dziecmi auta nie dorwala - bo mysle ze moglaby sie zorientowac w momencie gdyby spod maski poszedl juz ogien.

wiazki se powymieniasz i z absu zrezygnujesz - bedziesz dalej jezdzil i co najwazniejsze ŻYŁ

W związku z poniższym szukam elektryka który wymieni spaloną elektrykę.

Dajcie namiary

Czekaj... było coś kiedyś na forumie. Komuś jakiś kabel (chyba główny fazowy od alternatora) przetarł sie na przewodzie hamulcowym i go przetopił skutkiem czego zapaliła sie elektryka ale i co gorsza przepalił się przewód hamulcowy.

Opisz dokładniej jaką masz wersję auta (silnik, opcje). Wiązki powymieniać jest w miare prosto. Wiązki najlepiej wziąść z jakiegos rozbitka. Najlepiej postawić 2 auta obok siebie i lecieć po kolei.

No u mnie dokładnie to samo.Przewód hamulcowy się też upalił.

Esperak z silnikiem 2,0 full opcja.

Będę wdzięczny za podpowiedzi.

Pozdrawiam.

Cytat:
2007-07-17 22:43:47, adamus0 pisze:
No u mnie dokładnie to samo.Przewód hamulcowy się też upalił. Esperak z silnikiem 2,0 full opcja. Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam.

kup od szwaba 2.0 za smieszne piniądze wez co trzeba a reszte na części
Co do przekładki moze p Sławek by coś podziałał
albo kup tego ]klik
a swojego na części mysle ze niebedziesz duzo w plecy (jakby co pisze sie na klime)

[ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2007-07-17 23:04:36 ]

to ja chyba sobie większą gaśnice kupie...
też mam 2.0 "full wypas"...
pozdrawiam

jak kupisz jakiegos na przekladke to napewo na pozostale czesci znajdzie sie ktos chetny w klubie

Właśnie przespałem się z problemem i doszedłem do wniosku że najrozsądniejszym i wbrew pozorom najtańszym rozwiązaniem jest kupno jakiegoś taniego ale sprawnego na części.

Jak cosik znajdę to dam znać

Cytat:
2007-07-17 23:01:47, iampinki pisze:
to ja chyba sobie większą gaśnice kupie

Bez przesady.

Cytat:
2007-07-18 10:55:12, adamus0 pisze:
Właśnie przespałem się z problemem i doszedłem do wniosku że najrozsądniejszym i wbrew pozorom najtańszym rozwiązaniem jest kupno jakiegoś taniego ale sprawnego na części. Jak cosik znajdę to dam znać

tyle ze zarejestruj sobie nowy nabytek a spalone na części
mniej roboty a koszta rej sie zwrócą z gratów

Bardzo mi przykro z tego powodu. Bardzo sie zjarał, masz jakieś foty? Jak częśći karoseryjne?

Słuchajcie co robią z człowieka nerwy.

Dziś na chłodno i z dystansem zrobiłem rekonesans pod maską i...
nie taki diabeł straszny.

Mam do wymiany trochę przewodów elektrycznych i całą elektrykę od gazy, moduł abs wraz z przewodem do prawego koła,klemy i baterie. Kabel od kopułki i kopułka(ale to mam) i może cewka -ale też mam.

Blachy nie ruszone tylko wygłuszko LEKKO nadszarpnięta.

Modle się tylko aby komputer samochodowy i gazowy no i abs były całe - teoretycznie mogło dojść do zwarcia.

Jutro idę na szrot koło mnie gdzie stoi esperak więc przewody sobie wytne + wtyczki, mam nadzieje że ma abs to też będzie z głowy.

Dzięki chłopaki/dziewczyny za wsparcie.Miło posłuchać słów otuchy.
Cieszę się że znalazłem to forum i klub.

jutro wkleje foty

Pozdrówka

Wtyczek wytnij sobie wiecej na zapas. Koszt niewielki, a samych wtyczek nie można kupić nowych jako częsci zamiennych. Występuje kpl wiązka przednia i koniec.
.....a że ten koreański plastik z wiekiem robi się wyjątkowo kruchy to zapasowe wtyczki z pewnością Ci sie przydadzą

Cytat:
2007-07-18 22:12:06, adamus0 pisze:
Pozdrówka

Może jakiś spocik w sobotę ?

Jeśli będę na działce