Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-07-30 07:55:52 Dokładny opis tematu :ICE |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-07-30 08:27:01 Pomysł wydaje się niegłupi szczególnie jak ktoś ma wieloosobowa rodzine najbliższych. Mi na szczęście wystarczy prosty opis "żona". |
![]() markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-07-30 10:56:56
![]() ![]() ![]() |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2007-07-30 15:59:13 To nie do końca tak.
Każdy ma wpisany numery rodziny w telefonie i zazwyczaj właśnie w formie określające pokrewieństwo (mama, tata...). Tak więc żadna nikt ameryki tu nie odkrył. Z wyjątkiem uniwersalnego kodu - to mogło by się przyjąć. Ale słąbo to widzę. Niemniej zapisywane danych np grupy krwi w zasadzie mija się z celem. Ryzyko podania złego preparatu jest zbyt wielkie. Nawet jeżeli delikwent miałby wytatuowaną grupę krwi na ręce - w szpitalu i tak będa robić krzyżówkę albo podadzą 0rh-. Co do przeglądaia zawarości kieszeni (portfel, komórka...) to chyba upoważnienie są tylko policjanci. |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-07-31 08:40:25
A co oni gwarantują to, że się potem gotówki doliczę... ![]() A tak całkiem poważnie to mało by mnie interesowało czy ktoś by przetrzepał mój portfel czy komórkę w sytuacji o której aż myśleć strach... czyli wypadku. |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-07-31 09:15:02 jak dla mnie to najlepiej pojsc do stacji krwiodastwa oddac troche krwii i przy okazji wziasc zaswiadczenie o posiadanej grupie krwi i nosic ja zawsze ze soba w portfelu. ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-07-31 11:07:46
fajnie, ale po co? i tak w razie W będą robili próbę krzyżową. Nie robi się jej dla określenia grupy krwi tylko odnośnie obecności przeciwciał. |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-07-31 17:49:44
Krew można oddać honorowo po to żeby się lepiej czuć. Ja ponieważ uświadomiłem sobie kiedyś w życiu, że prochu nie wymyślę, wierszy nie napiszę, prezydentem nie zostanę i nagrody Nobla też nie otrzymam stwierdziłem, że mogę oddawać honorowo krew. Przynajmniej chociaż tak się przysłużę potomnym i non omnis moria w ten sposób... |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-07-31 18:51:30
W żadnym wypadku nie negowałem szczytnego celu jakim jest oddawanie krwi, ale Jabuszkowi chodziło chyba bardziej o ten świstek, który miał rzekomo ułatwić i przyspieszyć procedury ratujące życie i do tego właśnie aspektu się odnosiłem |
![]() lothaar Sympatyk Klubu Espero Peugeot 407 SW Wawa | 2007-07-31 19:22:23
Ja też nie miałem zamiary Ci "dogryzać" tylko chciałem tak ogólnie napisać o sensie honorowego oddawania krwi ale niechcący wyrwałem cytatem Twoją odpowiedź z kontekstu... ![]() ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-07-31 21:16:44
spoko, nie obrażam się za takie pierdoły ![]() |