| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Gustaw6666 BMW e36 coupe 328 Poznań | 2007-07-28 03:06:58 Sugestia następująca: to nieprawda, że busz lubi BRC!
Demontaż. Proponuję wybrać coś z polskich instalek + kompetentny zakład... |
larry123 Warszawa | 2007-07-30 08:45:46 a ja proponuje abyś podjechał do EGP lub do
tutaj http://www.auto-gaz.waw.pl/ nic nie tracisz oprócz gwarancji |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-07-30 17:20:37 Witam.
Phatman sprobuj najpierw zrobić regulacje zaworów. może są za cisne. a w hondach jest to ważne robić okresowo regulacje. i moze tak jak Gustaw poleca demontaż i zamontowanie staga albo diego z naszych instalaek albo faktycznie prinsa. |
phatman wwa | 2007-07-31 07:32:00 a wiec maly update...
po przeszło 3-godzinnych rajdach z laptopem w tą i z powrotem wczoraj udalo sie conienco usprawnic. Auto ma juz odpowiednia dynamike na gazie, nie żabkuje też. Niestety wciąż minimalnie poszarpuje, tyle ze w pelnym zakresie obrotów a z wydechu co jakiś czas (2? 4 min? jakos tak) slychac takie gluche, dosc glosne "kartonowe" strzelanie/pukanie. Takie bardzo niskie "pojedyncze pierdnięcia". Demontaż to ostatnie czego chcę, choć żałuje powoli, ze wybrałem BRC zamiast STAG-a, ktorego mi rownież proponowano, albo Bigasa. Kolejna sprawa to to, ze Panowie gazownicy wczoraj faktycznie sie wzięli do roboty i widać było, że chcą to ustawić jak należy. DZwonili do BRC nawet po rady, okazało sie ze problem tkwił w ciśnieniu, które było za duże i ponoć był konflikt na linii ciśnienie - wtryskiwacze (pomarańczowe) -> dynamika. Z dołu auto sie nie kręciło a w górnym zakresie się zalewało. Najpierw był pomysł wymiany wtryskiwaczy na słabsze (niebieskie), a później wyszła kwestia tego ciśnienia właśnie, która to dość sporo pomogła. (Wtryskiwacze mocniejsze + "orurowanie" 8mm to był mój pomysł, bo przymierzam sie i tak do swapa na silnik h22a 200KM i chciałem, żeby ta instalacja go udźwignęła w przyszłości...przez co może trochę utrudniłem robotę.) A na ogół jest tak, że "zapłaciłes to spadaj na drzewo". Dziś jadę ponownie, mam nadzieję, że po raz ostatni... Co do zaworów...o to raczej dbam, były regulowane całkiem niedawno, więc to raczej nie to. [ wiadomość edytowana przez: phatman dnia 2007-07-31 07:37:33 ] |
croma1 (S) Gas Tuner FORD FOCUS C-MAX, SA ... jastrzębie zdrój | 2007-07-31 07:41:14 witaj.
Te pukanie z wydechu moze Ci wskazywać na wypadanie zapłonu i na problem z zaworami. |