MotoNews.pl

Nie równa praca silnika na benzynie a na gazie jest ok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam , mam tak iproblem ze jak jest na benzynie to chodzi nie równo i jak dodaje gazu bo tak jak by sie ksztusił ale jak odłoncze przepływomierz to jak ręką odjoł wyszystko jest wporządku i dostaje mocy, za to na gazie jest na odwrut jak jest podłonczony przepływomierz to jest wszystko ok i zadnych problemów nie schodzi z obrotów ani nic a jak sie odłonczy to gasnie itp.

i do tego jeszcze jak pojezdziłem ostatnio duzo na benzynie i wskoczyłem na gaz to nie móg sie przyzwyczaic do gazu i cos mu sie działo zgasł mi na skrzyzowaniu itp.

dodaje tez ze juz resetowałem komputer i jest tak samo ;/ POMOCY

U mnie sytuacja byla taka sama, podmienilem przeplywomierz od kumpla UWAGA ! z tymi samymi oznaczeniami i dziala pieknie, padl ci przeplywomierz. Na gazie przeplywomierz sie nie liczy.

czy ktos mi powie gdzie szukac usterki ??

no własnie tez tak podejrzewam przepłwomierz , musze to sprawdzic , a duze kosztanowego przepływomierza ?

Sprawdz na allegro i pamietaj ze musisz miec takie same oznaczenia bo na innym autko nie bedzie prawidlowo jezdzic. koszt nowego to okolo 500zl. Do twojego silnika czyli 1,4 pasuje rowniez przeplywka z 1,6 16v taki znalazlem na allegro.
Najlepiej dorwij kogos z okolic kto ci da na moment sprawna przeplywke i wtedy sprawdz.

[ wiadomość edytowana przez: RavenMOH dnia 2007-07-29 22:52:33 ]

ok dzieki zrobie tak jak mowisz i napisze na forum co i jak

a chciałem sie jeszcze spytac co mi grozi jakbym jezdził na odłonczonym przepływomierzu? to jest jakas duza ruznica ??

niewiem czy bedzie mi palił wiecej czy jak to działa? ma ktos jakąs opinie na ten temat?

Bedzie wiecej palil.
U mnie jeszcze delikatnie strzelal z wydechu i lekko poszarpywal w momencie zdjecia nogi z gazu.

Być może że macie racje że to jest przepływomierz, ale jak kol RavenMOH zauważył przepływka w układzie LPG nie jest istotna - dlaczego więc gaśnie jak ją odepniesz? Moim zdaniem to nie będzie to albo będzie coś jeszcze innego.