| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-07-31 09:20:24 swiece + przewody co 20 tysi
olej pol syntetyk co 10 tysi (wlasnie zbieram sie do wymiany) hmm palec i kopolke wymienialem 10 tysi temu wiec zoabzce jak bedzie wygladac za kolejne 10 i wtedy podejme decyzje ![]() |
misiekwwa Opel Miasto Stołeczne Warszawa | 2007-07-31 10:19:37
A myślisz że dlaczego ona powstała |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2007-07-31 10:38:42 olej elf full synthese co 15 kkm
świece co 30 kkm kable nie pamiętam, ale zmieniałem rok temu
kopułka, palec od kupienia nie ruszałem |
Kiniusia Opel Vectra 2,2 dTi Kraków/ Trzebinia | 2007-07-31 11:55:38 Także nudzi mi się niemiłosiernie dziś w pracy więc i swoje pięć groszy dorzucę. Otóż: olej Lotos semisyntetic 10W 40 + świece (niedawno założyłam BERU Ultra -X UX79 -czteroelektrodowe) + filtry (oleju, powietrza, paliwa) - te części wymieniam 2 razy do roku, na wiosnę i na zimę.
Kopułka padła mi w zeszłym roku dwa razy. Kable WN wymieniam jeśli jest taka potrzeba. |
adamus0 Multipla 1,9 JTD Łochów | 2007-08-01 22:13:24 espero mam od niedawna ale wymieniłem na początku:
*kopułka i palec BERU następne jak będzie potrzeba *przewody WN PACKARD następne pewnie za dwa trzy lata *olej zalałem texaco ale nie jestem zadowolony(wy6mysł mechanika bo robiłem cały przegląd to zalał) więc wymienię albo na CASTROL MAGNATEC 10W40 jak w poprzednich albo na ulubiony QUAKER STATE który znów wprowadzili wymieniam co rok *świece DENSO następne max za 2 lata (gas) oczywiście z olejem zawsze filtry
pozdrówka |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-08-01 23:39:13 - mobil 1 5w50 regularnie co roku w czerwcu (to wychodzi mniej więcej co 15tys.) zawsze razem z filtrem powietrza
- świece? ...tylko jak jest potrzeba (na gazie to czuć natychmiast, czyli wtedy gdy instalka pracuje nie tak jak trzeba... bez potrzeby nie wymieniam...) - kable? nie wiem co ile... jak trzeba to wymieniam... nigdy na zapas... - palec, kopułka...? po cholere to wymieniać jak dziala? jak się spsuje to wymieniam i już... statystyk nie prowadze - filtr gazu? nie wymieniałem przez 4 lata już... po co skoro instalka idealnie mi pracuje i nigdy z nią nie miałem żadnych problemów? tankuję tylko shell, bp, statoil... pali mi gazu po mieście 9L na 100km - olej w skrzyni? pierwszy raz wymieniłem przy przebiegu 250tys... jak Pan Sławek wymieniał to powiedział że skrzynia jest w tak idealnym stanie że to była pierwsza i ostatnia wymiana w moim samochodzie... prędzej podłogą wypadnę od rdzy niż trzeba będzie drugi raz olej wymieniać w mojej skrzyni... -filtr paliwa? przez ostatnie 6 lat wymieniłem tylko raz... mało jeżdżę na benzynie bo mam instalkę, to po co wymieniać co 2 lata jak to przewidział producent? ...a przypomnę że moje espero ma już 303 tys.km. i jeździ jak ta lala... tylko wszędzie brązowe już |