Diagnostyka!!!Czyli problemy :(:(:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich!!!
Mając problemy z moim essim postanowiłem zacząć od komputera. Pojechał do stacji diagnostycznej ......Daewoo Mam tam kumpla, który ma zaj..... komputer!Oczywiście oprogramowanie do essich także!!!I tu zaczęły się problemy - Jak wybrałem mój silnik, to było brak komunikacji, a co najdziwniejsze - komputer wskazywał, że kostaka jest z przodu wprzy aku, a ja mam wewnątrz koło nóg pasażera!!! Dopiera na uniwersalnym programie (bez marki i silnika) wyszło, że sonda lambda, ale nie można było jej zmierzyć (nie pokazywał wartości pracy)!Mam walnięty komputer, czy może "kumpla"
Macie jakieś doświadczenia z diagnostyką???

Mamy

Cytat:
2007-07-29 23:14:24, szymi79 pisze:
Witam wszystkich!!! Mając problemy z moim essim postanowiłem zacząć od komputera. Pojechał do stacji diagnostycznej ......Daewoo Mam tam kumpla, który ma zaj..... komputer!Oczywiście oprogramowanie do essich także!!!I tu zaczęły się problemy - Jak wybrałem mój silnik, to było brak komunikacji, a co najdziwniejsze - komputer wskazywał, że kostaka jest z przodu wprzy aku, a ja mam wewnątrz koło nóg pasażera!!! Dopiera na uniwersalnym programie (bez marki i silnika) wyszło, że sonda lambda, ale nie można było jej zmierzyć (nie pokazywał wartości pracy)!Mam walnięty komputer, czy może "kumpla" Macie jakieś doświadczenia z diagnostyką???

rozwinę trochę myśl Wilka . Na forum było już sporo o podłączeniu do kompa. Spróbuj poszukać.

Otóż ja również miałem problemy z podłączeniem do kompa dopiero trzeciemu mechanikowi udało się podłączyć i sprawdził wszystko.
Jeśli chcesz to mogę podać namiary niedaleko bydgoszczy w Okolu (jak jedziesz w stronę koronowa). Mnie skasował 100zł, ale za to byłem bardzo zadowolony z wyników. Znalazł usterkę i usunął tanio.
aha jeszcze jedno normalnie bierze 50zł z tym że u mnie miał problemy z podłączeniem i dlatego skasował więcej.

[ wiadomość edytowana przez: bociansan dnia 2007-07-30 09:13:43 ]

Dzieki za infos!

Gdybys mógł podać mi jakiś namiar, to byłbym bardzo wdzięczny

Cytat:
2007-07-30 21:26:38, szymi79 pisze:
Dzieki za infos! Gdybys mógł podać mi jakiś namiar, to byłbym bardzo wdzięczny

podam Ci namiary w wątku i od razu zrobię reklamę temu panu. Naprawdę koleś zna się na rzeczy. Sporo rzeczy mi powiedział i nie unikał odpowiedzi na moje pytania tak jak w Bydgoszczy na Grunwaldzkiej (na każde pytanie koleś odpowiadał, że nie chce mówić, bo pojadę do domu i sam będę robił), ale do rzeczy

Baumgart Andrzej, mgr inż. Mechanika i elektromechanika pojazdowa

tel. 0 507 16 56 81
86-010 (p-ta Koronowo) Okole 2a
pow.bydgoski, woj. kujawsko-pomorskie

Wspomnij, że polecił go koleś z naszego forum to może przy następnych wizytach będzie pamiętał i się odbije na niższej cenie

Wielkie dzięki!!!!

A juz chciałem jechac na Grunwaldzką