MotoNews.pl

No i nadszedł czas...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no i dostalem bilecik na 9 miesieczne Kolonie sponsorowane przez Państwo Polskie od 2 sierpnia jestem w Bartoszycach
jedyna zecz ktora mnie cieszy to ta ze powiedziano mi ze ide na kierowce czyli kurs kat.C mam za free a co z tego bedzie to zobaczymy

Współczuję... 9 miesięcy wyrwane z życiorysu. Ja na szczęście w wojsku nie byłem i nie żałuję. Zresztą w moich czasach tupało się 2 lata a w marynarce wojennej 3... To dopiero było przerąbane...

Przyjmij moje kondolencje. To przecież gorsze od pierdla. W pierdlu siedzisz przynajmniej za to że komuś coś podpieprzyłeś, obiłeś komuś mordę lub coś podobnego. A tu tylko za to że się urodziłeś facetem, musisz zmarnować kilka miechów dla pseudo obronności kraju. XXI w. a u nas pospolite ruszenie jeszcze będą organizować?

JUz tak nie dołujcie chłopaka!!!
Posiedzi na "państwowym garnuszku" 9 miesięcy, poobija się, nauczy się pić, palić i już...

szczerze współczuję....
i radzę dobrze przypilnować z tym prawkiem. kumpel był w woju niedawno a przez cyrki i burdel prawko kat. C odebrał ładnych kilka miesięcy po wyjściu :/

Cytat:
2007-07-18 11:03:13, pyrekcb pisze:

poobija się, nauczy się pić, palić i już...

nabierze biegłości w posługiwaniu się mopem i słaniu "wozów"

[ wiadomość edytowana przez: barcin dnia 2007-07-18 11:24:23 ]

Cytat:
2007-07-18 10:27:14, patrykowski pisze:
no i dostalem bilecik na 9 miesieczne Kolonie sponsorowane przez Państwo Polskie od 2 sierpnia jestem w Bartoszycach jedyna zecz ktora mnie cieszy to ta ze powiedziano mi ze ide na kierowce czyli kurs kat.C mam za free a co z tego bedzie to zobaczymy

Ja tez śle szczere wyrazy współczucia co do kursów C dowiedz się co i jak żeby cię w h,,,, nie zrobili znajomy mówił ze już sa wprowadzone C ale tylko na potrzeby wojska czyli po wyjściu możesz sobie postawić w ramkach jeśli to zwykłe C staraj się o dodatkowe szkolenie na kierowcę wozu bojowego to ułatwi ci rzycie po wyjściu gdysz bez problemu bedziesz mógł się starać o prace w Straży PJRG kołuj żeby te 9 miechów nie poszło w las

a wy to cykory jestescie trzeba w zyciu wszystkiego sprobowac
juz mam plany i niemam zamiaru pic ani palic a tym bardziej cpac wole cos lepszego
wojsko podobno uczyc dyscypliny i punktualnosci a niektorym w zyciu sie przydaje przezyc co przezyc i miec to za soba
no wlasnie bede pilnowac tego prawka bo zalezy mi na nim a pozatym zobaczymy jak tam bedzie bo rozwazam rowniez opcje zolniezyka zawodowego ... ale to juz jest glebokowa woda a ja jeszcze do brodziku nieweszłem a obawiam sie ze wnim juz sie utopie ale cotam co mnie niezabije to mnie wzmocni

Cytat:
2007-07-18 12:14:12, patrykowski pisze:
a wy to cykory jestescie trzeba w zyciu wszystkiego sprobowac

Oczywiście... ale czemu to "oni" o tym decydują, a nie ja. Jedyny + to PJ... innych + brak! Z tego powodu ja kupiłem sobie odpowiednią kategorię.

Cytat:
wojsko podobno uczyc dyscypliny i punktualnosci

dawno się tak nie uśmiałem

Eee tam zgrzędzicie jak baby na targu
W wojsku jest chu..owo ale jadnakowo a przy tym wesoło.
Patrykowski, upewnij się że ta kategoria C nie jest na czołg
Kilku moich znajomych tak się nacięło

Cytat:
a pozatym zobaczymy jak tam bedzie bo rozwazam rowniez opcje zolniezyka zawodowego ...

Przejdzie Ci
Tez miałem kiedyś takie plany - przez rok byłem nawet w szkole oficerskiej (zanim jeszcze weszliśmy do nato i zaczęła się "humanitaryzacja" WP).

Tak jak ktoś powiedział nauczysz się obsługi mopa , dodatkowo miotły , grabi i języka łacino-polskiego

Kup sobie mydło w płynie

Dasz znać, kiedy przysięga? Może spota zrobimy? Tego jeszcze w tym klubie nie było....

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2007-07-18 20:24:10 ]

a ja żałuję że już nie ma SOR-u 6 miesięcy i mogłbym szpanować "do oficera mówisz" ...a tak kapral podchorąży.
Swoją drogą ciekawe czy mnie wezmą. We wrześniu sie bronie, ale chyba pójde jeszcze na coś podyplomowego.

Cytat:
a wy to cykory jestescie trzeba w zyciu wszystkiego sprobowac juz mam plany i niemam zamiaru pic ani palic a tym bardziej cpac wole cos lepszego wojsko podobno uczyc dyscypliny i punktualnosci a niektorym w zyciu sie przydaje przezyc co przezyc i miec to za soba no wlasnie bede pilnowac tego prawka bo zalezy mi na nim a pozatym zobaczymy jak tam bedzie bo rozwazam rowniez opcje zolniezyka zawodowego ... ale to juz jest glebokowa woda a ja jeszcze do brodziku nieweszłem a obawiam sie ze wnim juz sie utopie ale cotam co mnie niezabije to mnie wzmocni

Tak trzymać!!

Tych wszystkich RAMBO co sie tu wypowiadają to nie słuchaj - 90% z nich o wojsku słyszało tylko z opowiadań.
Wojsko trzeba przeżyć!!
Ja tam syf bardzo dobrze wspominam(oczywiście końcówkę ) - też byłem za kierowcę wozu bojowego Star266 patrolu saperskiego.
Jak dobrze trafisz za kierowcę(np na KOIR) to będziesz miał fuchę jak pieron.
Takich wspomnień jak z wojska to nie będziesz miał juz w życiu napewno.

Fakt faktem, że to 9 miechów z życiorysu wycięte(teraz już tylko 9) ale przynajmniej będziesz mógł powiedzieć: byłem, swoje odsłużyłem.
Przysięga i wyjście do cywila - jedne z piękniejszych dni w życiu

CZOŁEM ŻOŁNIERZU!!

Cytat:
2007-07-19 01:01:07, Pepton pisze:
Tak trzymać!! Tych wszystkich RAMBO co sie tu wypowiadają to nie słuchaj - 90% z nich o wojsku słyszało tylko z opowiadań. Wojsko trzeba przeżyć!! Ja tam syf bardzo dobrze wspominam(oczywiście końcówkę ) - też byłem za kierowcę wozu bojowego Star266 patrolu saperskiego. Jak dobrze trafisz za kierowcę(np na KOIR) to będziesz miał fuchę jak pieron. Takich wspomnień jak z wojska to nie będziesz miał juz w życiu napewno. Fakt faktem, że to 9 miechów z życiorysu wycięte(teraz już tylko 9) ale przynajmniej będziesz mógł powiedzieć: byłem, swoje odsłużyłem. Przysięga i wyjście do cywila - jedne z piękniejszych dni w życiu CZOŁEM ŻOŁNIERZU!!

szczegulna fucha jak trafisz do kuchni nigdy głodu nie zaznasz

Cytat:
Tych wszystkich RAMBO co sie tu wypowiadają to nie słuchaj - 90% z nich o wojsku słyszało tylko z opowiadań.
Wojsko trzeba przeżyć!!

Tych wszystkich RAMBO co to piszą takie teksty to nie słuchaj. Żal im dupę ściska że oni musieli przeleżakować ten okres. Tak, pewno, cudowny okres życia, wspomnienia na całe życie, jest o czym mięczakom opowiadać co się w życiu przeżyło...
Standardowa gadka tych co się nie wywinęli*.

* nie dotyczy "roczników z czasów komuny"

Cytat:
Wojsko trzeba przeżyć!!

Jedyną rzecz jaką w życiu trzeba zrobić to umrzeć... Każdą inną można ale nie trzeba.

Cytat:
Takich wspomnień jak z wojska to nie będziesz miał juz w życiu napewno.

Wszystko zależy od tego co się robi po wojsku i co się robi przed wojskiem.

Cytat:
Ja tam syf bardzo dobrze wspominam...

Cóż... niektórzy są po prostu ekstrawaganccy. Ja na przykład mam alergię na syf.

Cytat:
...wyjście do cywila - jedne z piękniejszych dni w życiu

W młodości parę razy widywałem tych wychodzących do cywila. Pompki robili i liczyli ile zrobili. Albo śpiewali jakieś pieśni narąbani jak szpadle. A inteligencja od większości z nich wprost od biła. Myślałem sobie wtedy, że 2 lata z takimi ludźmi to musi być straszne. Może teraz wojsko się zmieniło. Wchodzą nowe technologie, nowe rodzaje broni i już proste chłopy się za bardzo do nowoczesnej armi nie nadają. Ale kiedyś kiedy WP wyglądało tak siermiężnie jak Armia Sowiecka to należało uciekać jak najdalej.

I to co mnie rozwala najbardziej... Na pokój mówią izba... To jak na jakiejś wsi w XIX wieku...

hehe powodzonka życze na szkolnej kompanii, sam przeżyłem to wiem kat. C zrobiłem za free i odebrałem po miesiącu (normalne a nie żadne wojskowe) przesrane jest z tym że po unitarce masz drugą unitarkę na kompanii szkolnej ....pozdro ja odwaliłem swoje 12 miechów

[ wiadomość edytowana przez: andrzej197710 dnia 2007-07-19 21:00:53 ]

jak przeszles juz to co ja mam przejsc to moze napisz mi cos otym?? jak to wszystko tam mniej wiecje wyglada?