| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-01-05 21:40:52 chciałem się zapytać czy ktoś z was kiedyś myślał o podłączeniu turba do pony ale na gaźniku bo chce się nieco pochwalić że ja właśnie się do tego tematu przymierzam i nie zamieżam odpuścić dopuki to zadziała jak narazie jest dobrze choć problemów nie brakuje ale jestem zawzięty i zobaczymy jak to wyjdzie |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-01-06 17:16:40 no wielkie dzięki no to będe wiedział do kogo się zwrucić wrazie czego jak narazie to zmątowałem kolektor razem z turbinką a to terz nie było zbyt łatwe ale puki co to ciągle do przodu następnym problemem będzie podpora silnika ta od przodu ale jakoś da się rade |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2007-01-09 18:44:31 jak u mnie dłubali silnik kilka lat temu to sie pytałem o turbo do gaźnikowca to powiedzieli, że jest to wykonalne ale kosztowne nie wiem jak teraz
trzymam kciuki ![]() |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-01-09 21:21:12 jak narazie to pod gurke ale ciągle do przodu a co do kosztów to ponosze tylko tyle co za części tagrze może nie będzie aż tak tragicznie |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2007-01-10 14:35:56 Jest to silnik wolnossacy wiec cudów nie będzie. Był juz temat gdzieś na forum ![]() |
Richie HF MEMBER Hyundai Pony Katowice | 2007-01-10 19:47:31 Osobiscie jestem bardzo ciekawy wyniku
Kiedys cos pytalem sie ludzi o turbo dla gaznikowca i nikt nie dal recepty na taka modyfikacje jedynie odradzali zabawe. popieram projekt nogami i rencami |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-01-10 21:05:23 narazie z braku czasu projekcik niestety musi zostać wstrzymany ale myśle że nie na długo mi natomiast nikt nie odradza tylko mówią że nic z tego nie będzie bo pioprostu się nieda ale co jak się samemu nie przekonam to nie będe wiedziała w razie czego to mam do kogo się zwrucić z jakimiś pytankami
bo pare osób już mi proponuje swą pomoc a to już super |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-01-11 19:36:37 doman1001 mam pewne pytanko czy będzie mi potrzebny jakiś zawór upustowy bo zaczołem się ciągle teraz zastanawiać czy w razie ostrej jazdy i po gwałtownym zamknięciu gazu on nie będzie mi dalej ciągnął może i to głupie pytanie ale trohe mnie to dręczy |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-01-11 20:35:27 no wielkie dzięki o gaźniku wogule nie pomyślałem a tu faktyczniemoże dmuchnąć jakąś uszczelke a oriętujesz się może w cenach takich zaworów? |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-01-12 19:29:15 no cena nawet iteresująca ale co do tego dojazdu to troche gożej bo odemnie do ciebie to jednak jest spory kawałek drogi kurcze a trudno jest go wyregulować |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2007-01-12 20:34:30 Trzeba dobrać twardość sprężyny ale zrobię ci taki z regulacją to sam dasz radę wyregulować ![]() |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-01-12 21:09:41 oki jak już dojde do etapu montarzu w autku to dam znać i wtedy jak będziesz mógł to zrobisz mi coś takiego no wielkie dzięki za pomoc ale rozumiem że w tych 150 się zmieszcze |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-01-20 18:23:47 no mój experyment znów ujżał światło dzienne i znów pojawiły się następne progi a mianowicie musze przerobić troche wylot spalin z turbiny gdyż nie jest to turbinka od hyundaia tylko od R5 no i jeszcze dochodzi sprawa szyny która znajduje się pod silnikiem bo musze ją terz przerobić tz.troche skrucić i zrobić odejście w prawo a następnie połączyć z przednią belką tak jak była zamocowana bo poprostu turbinka mi nie wejdzie noi jeszcze trzeba znaleźć miejsce na zbiorniczek z olejem do smarowania turba bo będzie ono smarowane z oddzielnego zbiornika poprzez pompe elektryczną ale jak narazie to niejest tak źle i oby problemy były tylko takiej skali mam nadzieje że w przyszłym miesiącu uda mi się juz zmątować to w całość i zrobić pierwszy teścik a noi jeszcze zakupić u domana zawór pozdro wszystkich |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-02-03 19:33:46 no jeszcze troszke pracy i wyjerzdzam na droge swoim kucykiem ale już uturbionym zostało mi jeszcze tylko podłączyć układ smarowania i połączyć wydech a następnie rure do gaźnika sam jestem ciekaw efektów doman możesz zacząć robić mi zawór pozdro |
maly-gls HF MEMBER pony Tomaszów | 2007-02-07 16:06:56 poskładałem i podłączylem noi niestety się wkurzyłem turbina jest do wyżucenia leje olejem i to naprawde dość mocno niewiem czy jest możliwość zregenerowania takiej turbinki i jakie są tego koszta poprostu gość który mi ją sprzedał to poprostu wycioł mnie w konia ciągle powtarzał że jest sprawna w 100% a w rzeczywistości jest do niczego zwrucić nie moge bo zakupiłem ją miesiąc temu i taki mam klops ale po podłączeniu było super tyle tylko że na paliwku a na gazie już niestety nie po odpaleniu na gazie silnik pracuje ładnie równo i nie dusi się ale po wciśnięci gazu na obroty wskakuje super ale gdy zdejme noge z gazu to już jest kicha zchodzi z obrotów i gaśnie a pużniej żeby go zapalić to jest troche cięrzkawo tak że jazde próbną zrobiłem na paliwku i tu miła niespodzianka z miejsca zbiera się o stokroć lepiej a i przyśpieszenia są dużo lepsze może wie ktoś gdze regenerują turbinki bo tylko tu tkwi problem że ona leje olejem domann może ty masz jakąś opcje co do gazu ?za pomoc jestem z góry wdzięczny pozdro |