Wlot powietrza do filtra

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie dotyczy silnika 20i 8zaw. (c20ne)
czy po zalozeniu gazu sciagneliscie dolot do filtra.taka plastikowa tuba skierowana za reflektor
ja jej wogule nie mam i zastanawiam sie czy zalozyc napewno mialbym chlodniejsze powietrze do silnika co jest ponoc dobre ale duzo slyszalem o wdmuchiwaniu powietrza do filtra i o klopotach z obrotami jalowymi przy duzej predkosci.

Napiszcie prosze czy ja macie przy gazie

Tabaluga

Jak narazie silnik Ci nie gaśnie to niema co robić, ale póniej gdy silnik na gazie gaśnie to można zawinąć wlot aby silnik wciągał powietrze......albo kupić nowe membrany( bo to od membran jest....tak myślę)
pozdrawiam

ja tez tego nie mam i problemow z gasnieciem silnika na gazie tez nie mam

pozdr

A czy ktos ma ten dolot zalozony i ma gaz??
I czy nie ma klopotow??

Dolotu nie ruszałem, jest tak jak był fabrycznie.
Nie mam problemów z gaśnięciem autka.

Czołem
Miałem kłopoty z gazem jedną z pierwszych rzeczy jaką zrobiłem to zdjęcie właśnie tej rury o której mowa poniżej, jak się okazało pomogło - tak więc jak jej nie masz to nie kombinuj i tak zostaw. Podobno skierowanie wlotu powietrza zgodnie z kierunkiem jazdy np. spod atrapy ma znaczenie przy prędkościach powyżej 100 km /h,

Cytat:
2004-05-24 20:27:00, Tabaluga pisze:
i o klopotach z obrotami jalowymi przy duzej predkosci.

Huh? Wyrzucasz na luz przy duzych predkosciach?

ja juz pisalem o tym, ze moje malenstwo gasnie na luziku przy 80. raz wyszlo przypadkow (nie bede sie znow rozpisywal), a drougi raz sprawdzalem czy sie nic nie zmienilo. po zalozeniu gazu nic nie zniknelo. to nie wina membrany. wina membrany jest wtedy kiedy malenka przygasa przy wolnym nawracaniu (u mnie w lewo) na luzie.

pozdro

Raczej nie wrzucam na luz przy duzych predkosciach
ale przyznam ze przy ostrym chamowaniu mam zly odruch naciskania sprzegla a jak by trzeba bylo wtedy manewrowac bez wspomagania ... ojoj
a z tym wlotem powietrza chodzi mi glownie o to ze ja jest zalozony to bieze powietrze prawie z poza komory silnika czyli zimniejsze czyli o wiekszej gestosci czyli o wiekszej ilosci tlenu

Umnie gasnie przy 80 ale jak mam malo gazu w butli, i mam tą rure, ale chyba ją usune i zobacze czy dalej bedzie gasnąć.

po dzwonie rura troszku się nadłamała izrobiłasię większapowierzchniawlotu i JAKBY lepiej grzmocisko przyspiesza takna gazie jak na E a w ogóle to teżpozałożeniu instalacji gaz. potrafił zgasnąć na luzie przy szybkości większej niż 100 ale okazałosię, żetokwestia regulacji i od tamtej pory jest ok i jużnatłukłem 120 koła

miałem ten sam problem - po wrzuceniu na luz przy 80-100km/h gasł silnik, zdjąłem tą rurę i teraz nawet przy 150 nie gaśnie!

Mam wlot i gaz i jest gitara

Pozdrawiam

mam pytanko. Czy ktoś założył do c20ne z gazem filtr stożkowy i jak takie cudo działa?

Nareszcie!!! Wywaliłem „FAJE” i jest OK. Mogę sobie elegancko jechać z góreczki i jestem pewien że Omesia nie zgaśnie. Było to bardzo denerwujące ale na razie jest wszystko OK. A dodam tylko że jak był stary filtr powietrza to problemu nie było. POZDRO

Witam, mam pytanko, czy to normalene że po zdjęciu tej rury wlotu powietrza do obudowy filtra słychać z niej takie dziwne buczenie coś ala dziurawy tłumik?? wydaje mi się że to nie jest wina braku tej rurki bo jak zdjełem z obudowy wylot w kierunku przepływomierza to tez słychać te buczenie z tej właśnie rury to tak jakby coś dalej te buczenie powodaowało. macie jakieś pomysły??

mam gaz
mam rurę
mam autoamata
i nie wrzucam na N podczas jazdy

jednym slowem z tym problemu akurat nie mam...

Skad Wy macie te pomysli na jazde z gorki na luzie?
Ja mam oryginalna power-rure i wiatr mi iskry nie zdmuchuje

Cytat:
2007-08-06 10:03:27, pit-ilawa pisze:
Witam, mam pytanko, czy to normalene że po zdjęciu tej rury wlotu powietrza do obudowy filtra słychać z niej takie dziwne buczenie coś ala dziurawy tłumik?? wydaje mi się że to nie jest wina braku tej rurki bo jak zdjełem z obudowy wylot w kierunku przepływomierza to tez słychać te buczenie z tej właśnie rury to tak jakby coś dalej te buczenie powodaowało. macie jakieś pomysły??

załóż rurke z powrotem albo wygnij ją w dół . buczenia nie bedzie a i nie bedzie zdychać na luzie

Cytat:
2004-05-29 22:26:07, ilku pisze:
mam pytanko. Czy ktoś założył do c20ne z gazem filtr stożkowy i jak takie cudo działa?

ja mam plus strumiennica i blos i nie ma problemów żadnych