Cos ciekawego - tylnie zawieszenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
przeczytalem chyba juz wszystkie posty odnosnie tylnego zawieszenia odnosnie stukow itd . i nic nie znalazlem na temat ktory rzezbi mnie juz od ponad roku . a chodzi tu o dziwne stuki z tylu i to tylko przy skrecie w prawo to znaczy szybkim najezdzaniu lub tez na nierownej nawierzchni co prawie wszedzie wystepuje .jest to otyle denerwujace ze sa to metaliczne stuki potegujace wrazenie odjezdzania tylu na luku.juz mowie mam nowe amortyzatory , nowe tuleje na wachaczu.nowe lozyska dobre bebny i nowe szczeki .i nic jak stukalo tak stuka .i tylko przy skrecie w prawo w lewo natomiast idzie cichutko jak po sznurku . moze ktos juz sie z tym spotkal .mk 6 16 16v

mam to samo z przodu ... wybieram się do mechanika ale jakos się właśnie tylko wybieram :/

tez ci stuka na zakrecie tylko w jedna strone czy w obie

stukało tylko przy skręcie w prawo
teraz przeszło to w ewidentne ocieranie - ale przyczyna nie odnaleziona

Witam
Może to będzie głupie co napiszę ale u mnie przy skręcie w prawo hałasował tłumik bo opierał się o osłonę termiczną-może u ciebie to właśnie tłumik bo ogólnie jak wiadomo cuda to się nie zdarzają a jak się zdarzają to wtedy kogoś nazywają świętym.
Pozdrawiam

chodzi mi o stuki przy duzym wychyle auta na zakrecie badz tez na nierownej nawierzchni natomiast jak jest rowno jest ok

U mnie też hałasował tłumik przy gwałtownym skręcie w jedną stronę i czasmi na nierównej nawierzchni. U mnie było taki głuche dup, dup, dup. Układ wydechowy jest zawieszony na elastycznych paskach, wiec jest to jak najbardziej możliwe, ze stuka bo np. siła odsrodkowa przesuwa tłumik. Mk6, 1,6l, 16v

I co zrobiliście z tłumikeim?????

Wyciac nie bedzie wiecej stukal

mi tez tak hałasowało ale u mnie to ostatni tłumik udezał o podwozie i tez dzialo sie to tylko przy skręcie w prawo w lewo bylo ok

U mnie tylko przy skręcie w lewo...

u mnie co jakis czas slychac takie odgłosy ale to z powodu tego ze wczesniej mialem sportowy tlumik i do niego mialem dorabiane zaczepy a teraz mam zwykły tlumik i te zaczepy sa troche za duze i tlumik na wylocie zsowa mi sie i powoduje takie udezenia ale jak go dobrze podwiesze to halasu juz nie ma

U mnie też w lewo. Stukało o wnękę koła zapasowego. Jakoś nim poruszałem aby był równooddalony z jednej strony od wnęki koła zapasowego i z drugiej nie pamiętam od czego, i to pomogło. Jeżeli tłumiki są łączone ( w okolicy baku ) to rozkręcić połączenie, ułożyć i jeszcze raz skręcić. Tak zrobiłem u teścia i pomogło. Próby lekkiego wygięcia rury: nie wiem

[ wiadomość edytowana przez: Mirekm11 dnia 2006-07-27 23:37:02 ]

Również mam stuki przy gwałtownych skrętach w lewo lub w prawo.

Amortyzatory, tuleje belki i sprężynyc wymienione? O co więc chodzi?

a jakie amortyzatory prponujecie do tyłu do essiego 1,8 16v

Cytat:
2007-08-08 21:18:40, rockhoper pisze:
a jakie amortyzatory prponujecie do tyłu do essiego 1,8 16v

KAYABY gazowo-olejowe

Mi też kiedyś stukał komin ale o zdeżak (jest tam takie wycięcie - MkVI), a teraz mam oberwany wkład w katalizatorze to już wogóle mi puka nawet jak samochód stoi!