Mam mały problem, posiadam instalację LPG (sekwencję) w Renault Laguna II i wszystko jest prawie ok... prawie ponieważ czasami jej sie zgaśnie na LPG. Dzieje sie tak tylko i wyłącznie podczas gdy zwalniam do bardzo małych prędkości i automat redukuje bieg chyba do 1, albo luzuje. Ale tak na prawdę nie ma dokładnie reguły, jest to dość uciążliwe, szczególnie jak dojeżdżam do skrzyżowania i jestem w trakcie wykonywanie skrętu a tu nagle gaśnie i nie ma wspomagania ani za bardzo hamowania... Gazownik u którego zakładałem instalacje ma już mnie serdecznie dość bo jestem u niego z częstotliwością równą gaśnięcia auta. Według niego z instalacją jest wszystko ok. Czasem zdarza się też tak że już ma zgasnąć i nagle tak przy 400 obrotach mu odbija i podskakuje do 1,5k po czym się uspokaja (przynajmniej nie gaśnie). Zauważyłem też że częściej gaśnie gdy jest ciepło, tak poniżej 20 stopni jeździ jak na benzynie - idealnie, a później im więcej tym gorzej...
Renault Laguna II 3.0 v6
listwy wtryskiwaczy valtek (czerwone)
dysze - 2,5mm
filtry, kable itp są ok
jaką masz instalacje ???
wraz ze wzrostem temperatury otoczenia, wzrasta temperatura podgrzewania lpg-a, który staje sie mniej energetyczny.
Także w powietrzy zimniejszym jest objętościowo więcej tlenu.
Jeżeli masz skrzynie automatyczną to gaśniecie na dojeżdżaniu do skrzyżowania jest dla niej zabójcze - brak smarowania.