W ODMIE jakieś druty... test odmy... 1,6 8V CVH

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś zabrałem się do czyszczenia odmy w MK5 1,6 8V EFI i z odmy zaczęły wypadać mi jakieś druciki... Co to? :> Miałem te druciki również w przewodzie idącym do filtra powietrza. Czyszczenie niestety nic nie dało, dalej faluje na obrotach i gaśnie :/ Dodam że wcześniej czyściłem silniczek krokowy.

[ wiadomość edytowana przez: Jarwiks dnia 2007-07-14 14:31:33 ]

[ wiadomość edytowana przez: Jarwiks dnia 2007-07-14 14:34:22 ]

a jak u Ciebie wygląda zawór odpowietrzania ? taka plastikowa puszka z trzema rurkami? czy metalowy walec ?
polecam pouszczelniać wszystkie połączenia na wężach gumowych cibandami (opaski metalowe do skręcania) dodatkowo polecam teflon do uszczelnień na wszystkie króćce. Węże gumowe mają tendencje do powiększania swojej średnicy z czasem pod wpływem temp.

a jak dokładnie te druciki wyglądały?
dziwne może sie jakiś zawór rozsypał ...

tak mam taką plastikową puszkę z trzema rurkami i to właśnie wewnątrz niej są jakieś druciki... a te druciki wyglądają tak jakby to była hmm.. taka szczotka do mycia garnków he he no nie wiem do czego to porównać ale bądź co bądź są cienkie i jak tym macham to wypadają po trochu, wiem na pewno że są posplatane ze sobą, przynajmniej tak mi się zdaje...

pewnie rozpadło Ci sie ustrojstwo z zaworu odpowietrzania skrzyni korbowej. U mnie tez coś luźno latało wewnątrz, wiec kupiłem nowy zawór (94 zł) i w połączeniu z reanimacją czujnika pozycji przepustnicy problemy się skończyły...

pewnie rozpadło Ci sie ustrojstwo z zaworu odpowietrzania skrzyni korbowej. U mnie tez coś luźno latało wewnątrz, wiec kupiłem nowy zawór (94 zł) i w połączeniu z reanimacją czujnika pozycji przepustnicy problemy się skończyły...

Te druciki maja byc w tych przewpdach sa tam specialnie wlasnie taka jak by mini sciereczka druciana.. napewno nie jest to cos co sie urwało

Ups... no to mam problem bo z 1 przewodu udało mi się wyjąć ten drucik...

Cytat:
2007-07-06 23:42:59, Jarwiks pisze:
Ups... no to mam problem bo z 1 przewodu udało mi się wyjąć ten drucik...

hihi

;p hmm.. i co teraz zrobić? :>

kupic nowe przewody najprosciej nie powinny byc drogie

A kto mi powie którą rurkę dochodzącą do ODMY mam zatkać w silniku 1,6 8V CVH aby sprawdzić czy dobrze działa Odma, bo gaśnie mi na zimnym silniku? Szukałem na forum ale nic znaleźć nie mogę, wszystko jest opisane na podstawie 1,6 16V :/

up

dolanczam sie do pytania kolegi.

a ja zadnych drucików nie mialem a wszystko dziala