Dziwna sprawa gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam oto sobie taki problemik , gdy wracalismy z ojcem wczoraj z belgii przydazylo sie takie udezenie niby na cos sie najechalo ale to byl wybuch chyba lekki gazu i potem 2 raz ale mniejszy potem gasl ale to byla wina tego ze podczas wybuchu uszczelke wysunelo i lapal falszywe powietrze .Moje pytanie co powoduje wybuch gazu ,acha i do teraz na gazie mam ze na 3 nieraaz czuc lekkie zblokowanie jak by silnik nie dwal mocy i taki kopniak.Prosze o szybka odpowiedz bo nie bede jechal do mechanikow od "gazu" ktorzy wymysla 1000 innych problemow .Jezeli chodzi o swiece i przewody to po kupnie omy czyli z 3 miechy temu wsadzilem nowe

Sprawdz stan ukladu zaplonowego. Kable swieczki, aparat zaplonowy. Jak juz sa podstarzale to wymien. Jak juz to wymienisz to przyda sie jakas regulacja u gazownikow.

swiece i przewody wymienilem moge jedynie wyczyscic swiece ale przez 3 miechy sie tak nie zuzyly

sprawdz filtr powietrz i sklad mieszanki.

nowe kable nie oznacza wcale że są DOBRE, niekiedy lepsze stare markowe jak nowy chłam

1.Świece
2.Przewody wysokiego napięcia.
3.Kopółka.
4.Filtr powietrza.

Cytat:
2007-08-07 14:42:47, fomin pisze:
nowe kable nie oznacza wcale że są DOBRE, niekiedy lepsze stare markowe jak nowy chłam

Popieram,nowe nie znaczy dobre.Razu jednego wymieniałem klientowi nowe przewody wys. napięcia to jeden kopał nawet przez kombinerki.

Najczęściej wybuch gazu powoduje zbyt uboga mieszanka, więc może najpierw dodaj troszke gazu, żeby mieszanka była bogatsza i zobacz czy nie pomogło, a dopiero puźniej sprawdzaj dalej...

Cytat:
2007-08-07 22:51:25, GrzesiekK pisze:
Najczęściej wybuch gazu powoduje zbyt uboga mieszanka, więc może najpierw dodaj troszke gazu, żeby mieszanka była bogatsza i zobacz czy nie pomogło, a dopiero puźniej sprawdzaj dalej...

Najczęściej wystrzały powoduje zły stan wys. nap. ale również zbyt uboga mieszanka,zgadzam się z przedmówcą.

miałem samochód który na pewno od 120tyś do 300tyś jeździł na tych samych przewodach a podejrzewam że te przewody były od nowości, kopułka zresztą też. Gdy gaz zaczynał strzelać co mniej więcej 30 tyś wystarczyło wymienić świece i wyczyścić kopułkę.

Cytat:
2007-08-07 22:42:06, abigaz pisze:
Popieram,nowe nie znaczy dobre.Razu jednego wymieniałem klientowi nowe przewody wys. napięcia to jeden kopał nawet przez kombinerki.

a jak najlepiej sprawdzić kable to nawet ja pisałem czas jakiś temu.