18 litrów gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
please !!!
posiadam 1,8 lpg instalacja 30 000 i status osoby bezrobotnej .pali mi 18 litrów gazu .byłem u 2 gazowników .jeden i drugi pokrecili i nic - no nie zupełnie :teraz jest bardzo słaby. wczesniej znalazłem podobna sprawe ale gdzies mi umkła .uwazam ze powinien palic znacznie mniej.
to chyba nie wina instalacji ?

Cytat:
posiadam...status osoby bezrobotnej .pali mi 18 litrów gazu

gaz nie wybiera sobie między bezrobotnymi a bogaczami

odpowiedzią może być Sonda Lambda musisz zmierzyć na niej napięcie na PB powinno być cos ok 0,5V a na LPG 0,5 do 0,8V z tego co pamiętam wtedy jest najlepsze spalanie

18 litrów to troche dużo, mi max spalił 14/100km. ostatnio spadło troche spalanie, ale głównie dzięki drobiazgom (np. okazało się, że mam duże braki ciśnienia w oponach ). Poza tym moje 1.8 spala mniej, gdy jeździ się nim dynamicznie. próbowałem kiedyś jeździć oszczędnie i na niskich obrotach, ale wtedy palił jeszcze więcej .
Aha. po małej stłuczce wzrosło mi spalanie i okazało się, że jeden przewód od gazu był poluzowany i troche przepuszczał.

Pozdr.

Kolego mareczek4 sprawdź ciśnienie sprężania, możesz mieć przerwaną uszczelkę pod głowicą i może parownik wariować. W moim poprzednim bolidzie właśnie padła uszczelka pod głowicą, gazownicy rozkładali ręce na spalanie 19/100 silnik 1,4 16V Po jej wymianie wszystko wróciło do normy.
Pozdrawiam Maksimus

Kiedyś o tym pisałem, ale napiszę jeszcze raz
U mnie w Żabie miałem takie samo spalanie kiedyś. Okazało się że podczas montażu car audio, gdy zrobiłem przypadkowe zwarcie, od tego zawiesił się krokowiec od gazu w pozycji otwartej

Cytat:
2007-08-11 19:25:06, DeeJay pisze:
Kiedyś o tym pisałem, ale napiszę jeszcze raz U mnie w Żabie miałem takie samo spalanie kiedyś. Okazało się że podczas montażu car audio, gdy zrobiłem przypadkowe zwarcie, od tego zawiesił się krokowiec od gazu w pozycji otwartej

krokowy od gazu jest na przewodzie od parownika czy on jest taki sam jak normalny krokowy bo ten od gazu jesli to ten u mnie ma tylko dziure po srodku jak by wyciągnieto z niego całe bebechy

To niech Ci to sprawdzi zaufany i dobry gazownik - może to jest przyczyną opisywaych przez Ciebie problemów

mam instalacje landi :
palil mi ok 16 w trasie - zadzonilem do landi i poprosilem o adres najlepszego serwisanta - kazal mi wymienic sonde po wymianie bylo tak samo drugi z listy u ktorego bylem powiedzial sonda do wymiany przy okazji udal ze cos poustawial i zainkasowal 30 zl zdobylem adres trzeciego i ten okazal sie fachowcem sprawdzil wymieniona sonde byla dobra sprawdzil obecna sonde ta rowniez byla dobra a problem tkwil w niezbyt kontaktujacych wtyczkach centralki instalacji (czy jak to tam sie zwie ) przymocowali to dobrze i wszystko wrocilo do normy -- wiec moze to jakas glupota a gazownicy to czesto partacze ze znikoma wiedza po marnym szkoleniu w filii dystrybutora instalacji (ten drugi usilowal mi wmowic ze w nubirach - nawet modele mylil - czasami tak musi byc -- taka uroda tej marki)

[ wiadomość edytowana przez: A-M dnia 2007-08-13 05:14:48 ]