Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2007-09-10 09:19:57
jak się kupuje jakieś tanie instalacje niesprawdzone to są takie problemy
przy butli, w wielozaworze powinien być drugi elektrozawór, instalacje od ok chyba 2000 roku takie mają
chyba nie uważasz że na tym forum mamy jasnowidzów ![]()
Zrób zdjęcie, trudno coś zrozumieć z Twojego opisu...
spalanie jak najbardziej w normie, nie ma sensu go bardziej dusić bo to nie jest zdrowe dla silnika.
co jakiś czas na przegląd do gazownika |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2007-09-10 20:51:17 Wskaźnik i tak jest do niczego na ogół. ![]() |
![]() Koto Miłośnik FSO Polski Fiat 125 Warszawa | 2007-09-10 22:37:56 Z całym szacunkiem, ale chyba szanownemu koledze odbiło - gdzie to kupiłeś - na szrocie? Będziesz jeździł bez wpisu w dowód? Albo co gorsza chcesz wylecieć w powietrze? Nie dość, że sobie z tego co zrozumiałem montujesz sam instalację to jeszcze nie masz o tym zielonego pojęcia (ja też nie mam, ale nie biorę się za takie rzeczy), czy 1000zł za legalną instalację to jest cena astronomiczna? |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2007-09-10 22:59:06 w powietrze to może nie wyleci, więcej przypadków z rozszczelnieniem instalacji gazowej to takie gdzie pół samochodu w szronie było, ot taka refleksja ![]() a tak na poważnie, nie ma uniwersalnych wskaźników, każdy wielozawór danej firmy ma indywidualną budowę wskaźnika, wszystkie opierają się na pływaku i magnesie, ale różnią się budową... Już pisałem nikt tu nie będzie wróżył i na ślepo opowiadał |
![]() marcij Miłośnik FSO Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2007-09-10 23:03:34 Nie no , zle zrozumiales , kolega zalozyl normalnie legalna instalacje , tylko trafil na kiepski zaklad montujacy i ma problemy.
Co do wskazania to w tanich instalacjach nie ma pelnego wskazania stanu , jest tylko kontrolka rezerwy. Przy wielozaworze masz trzy , no cztery kabelki. Jeden idzie od cewki zaworu do masy i jest on takiego koloru jaki akurat montujacy mial pod reka. Drugi idzie od plusa cewki zaworu do centralki instalacji i jest on koloru niebieskiego. Trzeci idzie od wskaznika do masy i jest czarny, a czwarty od wskaznika do centralki gazu i ze wskaznika wychodzi bodajze czerwony (tutaj glowy nie daje) i jest polaczony z bialym idacym od centralki. Z bialym i niebieskim kable sa laczon dopiero pod maska , wiec ogolnie mowiac , to z zewnatrz do wielozaworu dochodza dwa przewody , zazwyczaj kabel dwuzylowy. Jedna zyla jest podlaczana do cewki zaworu i ta Cie nie interesuje , a druga do wskaznika i ta jest wlasnie dla Ciebie istotna. A tak wogole to zalozyles nowa instalacje , zaplaciles za to duzo pieniedzy wiec teraz wymagaj od tych partaczy ktorzy to zakladali , zeby chodzilo tak jak trzeba. Bo ma dzialac i tyle. |
rosck Z Poznań | 2007-09-11 10:18:12 tyle kasy za używke?? ja tyle dałem za nową 3 lata temu i wszystko działa do dzisiaj. |
![]() marcij Miłośnik FSO Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2007-09-11 22:47:54 600 to nie jest tak calkiem duzo , zalezy jak stara instalacja i w jakim stanie . Ja jak sie w 500 z wlasnym montazem zmieszcze to bede zadowolony.Ale ja mam wtrysk. I tak wogole to raczej nie sa tematy do dyskusji na forum publicznym ![]() A co do nadkola , to zalezy gdzie robisz, no i przedewszystkim czy bedzie koniecznosc malowania (jak ma byc ladnie to niestety musi byc). |