1. Chodzi o wszystkie połączenia do "masy", czyli blok silnika-minus akumulatora, karoseria-minus akumulatora, minus zasilania kompa LPG-minus akumulatora, minus cewek elektrozaworów gazowych-minus akumulatora itd. Generalnie wszystkie połączenia doprowadzające minus akumulatora, sprawdź czy nie są poluzowane, zaśniedziałe itp.
2. Pewnie założył Ci przekaźnik resetujący ECU (komp benzynowy), moim zdaniem to półśrodek.
2a. Niestety nie znam na tyle Twojego autka i jego elektryki oraz nie wiem gdzie wpiął ten przekaźnik, żeby Ci odpowiedzieć czemu nie gaśnie lampka

.
2b. Mógł się wpiąć w niewłaściwy obwód. Generalnie instalacja LPG ma być tak zamontowana, żeby nie powodowała żadnych anomalii w czasie pracy na benzynie ani ogólnie w działaniu auta.
2c. Ja bym go dusił, żeby to poprawił, a jak nie potrafi, to niech demontuje na swój koszt i oddaje kasę. Na moje oko coś jest skopane.
2d. Nie wiem

.
Robiłeś reset i adaptację jak pisałem? Jeśli tak, to czy po tym zabiegu sytuacja się poprawiła? Jeśli przyniosło to poprawę to na 99% wina leży po stronie złej emulacji. Najpierw sprawdź "masy"