MotoNews.pl

A JAK TO BEDZIE Z ALUSKAMI 6j * 15"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zmieszcza mi sie oponki 185/50/15??? bez zbednych przeróbek??

A cuz masz za rydwan bo jasnowidzami nie jestesmy

to jest DF kombi
wiem ze juz bede musial zmienic osad na feldze albo piaste szlifnac..
chodzi mi o to czy bede mogl normalnie uzytkowac mojego kanciaka
bo wiem ze z oponkami 195/50/15 sa problemy
nie wezmie sie wiecej towaru i takie ta...
ja jak by to bylo u mnie
te felgi sa od jakiegos fiata bez szerokirgo rantu...

nie ma oponek 185/50 R15
ale sa za to 185/55 R15 i wychodza one wysokosciowo tak jak 195/50 r r15

a czy bede mial z tymi oponami 185/15 problemy takie jak z 195??
czy tez beda ocierac o nadkola przy wertepach i takich tam rzeczach??
o co musze zrobic zeby mi oasowaly bardzo dobrze i zebym nie mial rzadnych problemow z nimi??

jak narazie to wiem ze do tych felg bede musial kupic dluzsze sruby,dluzsze od fiatowskich i z innym lebkiem
wiem juz napewno e rozstaw jest taki sam jak df
tylko osad na piascie nie pasuje ale to jest malutenka roznica tak ze albo przetocze felge albo piasty
azie nie mam jak przymierzyc tego lepiej bo auto stoi w powietrzu bez kol i na dodatek nie mam opon a auto nie jest w stanie do jazdy
narazie nie jest w stanie bo zakladam inny silnik
poprostu nie wiem czy wogole zawracac sobie glowe tymi felgami czy kupic oponki na felge 13/70.175 letnie i pozostac przy df felgach????

kurcze nie doradzie ci bo nie mialem nigdy fiata (i bardzo zaluje) iniebardzo wiem jak to wygloda ile Ci obciera itp
najlepiej idz zobacz sobie jakie ET ma felga i spytaj kogos kto ma w DF aluski czy ma zblizone ET i czy jemu obciera itp muszisz sobie zrobic rozeznanie

poszukaj w historii tam coś już pisaliśmy o oponach 205 na 15'' felgach- wszystko zależy jakie jest odsadzenie ( et) i np. czy masz nadkola? ale wydaje mi sie że 185 powinno bez problemów działać -ja mialem 185 ale na 14 ( wszystko zależy od odsadzenia!)

jeszcze nie wiem czy zakladac felgi z oponami 185/15 z golfa 3
czy zakladac aluski 185/15
nie pamietam jaka srednica opony

ale... co... o co chodzi z tym osadzeniem ??? Jakies inne jest ??? Dziwna sprawa.. Bo ja chce kupic sobie 14'' 185 z profilem 60.