Próbne tablice rejestracyjne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam nastepujace pytanie jak to jest z tymi tablicami próbnymi,

mam do kupienia niezarejestrowany samochód który znajduje sie ok 170 km od mojego miejsca zamieszkania, nie ma waznego ubezpieczenia ani polskich tablic rejestracyjnych.
Czy jest taka możliwość zeby wykupic próbne tablice rejestracyjne i dojechac na nich do domu??

czy te tablice sa juz razem z jakims ubezpieczeniem??
ewentualnie jaki jest ich koszt??

z góry dziekuje i pozdrawiam

Obawiam się, że czeka Cię dwukrotna wycieczka. Tam po papiery, nazad w celu pobrania blach i ubezpieczenia i znów tam celem ich montażu i odjazdu autem.

Też miałem taką sytuację i powiem Ci, że gra niewarta świeczki i pieniędzy. Ja stwierdziłem, że lepiej będzie zostawić u obecnego właściciela, zarejestrować auto normalnie i pojechałem z blachami i OC dopiero odjechać autem.
Kwestia tylko zaufania do sprzedawcy - ja je miałem.

Po przeliczeniu kosztów tablic próbnych i OC doszedłem do wniosku że lepiej pojechać z lawetą. Też jechałem po auto ok. 180 km.

zadzwoniłem dzis do wydziału komunikacji i panii mi powiedziała ze te tablice kosztuja tylko 60 zł, ale co mnie zdziwiło, to ze w ten sposób prawnie nie moge tego smochodu przetransportowac do miejsca zamieszkania tzn niby moge, ale powiedziała ze póxniej bede miał problemy z zarejestrowaniem samochodu, czy to prawda?? wie ktos cos wiecej na ten temat?? czy moze ja cos zle zrozumiałem??

Cytat:
2007-08-13 11:29:22, Wiktor_ pisze:
prawnie nie moge tego smochodu przetransportowac do miejsca zamieszkania tzn niby moge, ale powiedziała ze póxniej bede miał problemy z zarejestrowaniem samochodu, czy to prawda??

Od kiedy WK jakieś wizje lokalne przeprowadza i sprawdza samochód organoleptycznie? Są tablice, jest OC. Można jechać.