Problem z klapa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam problem z klapa nie moge otworzyc, ciagne za wichajster pod kierowenica nic ciagne kombinerkami i nic no nie da rady otworzyc z auta moze spadala kolo maski a rade jakos w łatwy sposob to otworzyc czy bedzie starszna motka ford mk4 cabrio

kawałek zagiętego odpowiednio drutu i da rade, trzeba go włozyc miedzy maske a grill

można tez spróbować przy pomocy 2-giej osoby...

musi ona przycisnąć klapę w okolicy zamka a ty będziesz wtedy musiał pociągnąć za klapkę pod kierownicą.

Często pomaga...

/Gregorio

no sproboje tak jak piszecie z naciskaniem moze pomoze,

Gorzej jezeli to nie linka tylko ten bolec, ja po dwoch tygodniach meczarni pojechalem na bardzo wyboista droge i otworzyla sie zama

no powiem tak probowalem naciskac nic nie dalo, auto jest po malowaniu wie nie chce wsadzac drutów zeby nie porysowac maski, nie mam pojecia zielonego pomozcie

Ja mam śrubokręt 30cm płaski, ale główkę ma zgiętą, otwarcie maski w MKV zajmuje mi jakąś minutę, jak chcesz to nawale parę fotek o co chodzi i ci wyślę, wtedy sam będziesz wiedział co gdzie podwarzyć.

ło to bym był wdzieczny bardzo moze by pomogło u mnie saperek1@interia.pl to moj e-mail

i co? otworzyłeś klapę?

Ja muszę pociągnąć wajchę i wtedy musi zostać odgięta bo mi nie wraca. Następnie ciągnę za klapę i otwieram później muszę wajchę przycisnąć do kierownicy i dopiero wtedy zamknąć klapę, może u Ciebie jest tak samo.