Ogrzewanie szyby

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moze mi ktos pomoc jak rozwiazac problem , grzeje mi tylko prawa strona przedniej szybki

raczej nie da się już tego naprawić. część drucików w niedogrzanej części poszła się czesać. Zostaje tylko wymiana szyby na nową lub jeżdżenie z ta, którą masz.

Ja miałem podobnie tylko, że nie grzała mi lewa strona. Ściągnołem podszybie a tam gdzie podpięte są przewody do szyby było tyle syfu(błoto, liście itp) że hoho. Przeczyściłem najpierw wężem z wodą, potem WD40 a na koniec sprężonym powietrzem i jeszcze raz WD. Efekt- szybka działa w całości Zobacz to nic nie kosztuje, a możliwe że zadziała.

No wszystko dobrze tylko nie wd40.
Papier scierny - drobny - i kontakt ze sprayow jesli juz. Nigdy wd.

hmm...czyli trzeba sciagnac te zaslepki gdze idzie powietrze z dmuchawy?

najpierw kolego to ściagnij wycieraczki, wyciągnij 4 lub 5 zaślepek, odkręk śrubeczki - chyba krzyżakowe i bierz się za robote możliwe że jest tyle syfu że nie dochodzi prąd i stąd brak grzania jednej strony szyby.

To ja sie podepne pod temat... Mam MKV z silnikiem 1.8 w wersji XR3i... Wiem, ze dziala mi grzanie szyby tylnej i lusterek. Bo to w deszcz mozna banalnie sprawdzic. A jak sie dowiedziec czy moje auto mialo podgrzewana przednia szybe? Da sie to jakos sprawdzic?

Cytat:
2007-09-07 10:10:45, MavGT pisze:
To ja sie podepne pod temat... Mam MKV z silnikiem 1.8 w wersji XR3i... Wiem, ze dziala mi grzanie szyby tylnej i lusterek. Bo to w deszcz mozna banalnie sprawdzic. A jak sie dowiedziec czy moje auto mialo podgrzewana przednia szybe? Da sie to jakos sprawdzic?

1. Przycisk od ogrzewania szyby masz?
2. Pod światło spójrz-w przedniej szybie wtopione są cieniutkie faliste druciki.
3. Z tyłu aku jest duży szary przekaźnik 90A.

Czyli rozumiem ze jest oddzielny przycisk do ogrzewania przedniej szyby Szkoda... juz myslalem, ze mam jeszcze i taki bajer Sadzilem ze ogrzewanie przedniej szyby jest z przycisku do ogrzewania tylnej i lustereczek No trudno...

Cytat:
2007-09-07 10:36:34, MavGT pisze:
Czyli rozumiem ze jest oddzielny przycisk do ogrzewania przedniej szyby Szkoda... juz myslalem, ze mam jeszcze i taki bajer Sadzilem ze ogrzewanie przedniej szyby jest z przycisku do ogrzewania tylnej i lustereczek No trudno...

takie cuda tylko w erze

jak by ktoś szukał tegoładnego przekaźnika od grzania szyby przedniej to mam

Cytat:
2007-09-07 15:42:26, invader pisze:
takie cuda tylko w erze jak by ktoś szukał tegoładnego przekaźnika od grzania szyby przedniej to mam

a na co mi sam przekaznik tylko mase auta zwiekszy
A tak na logike to skoro przednia szyba i lusterka sa z jednego przycisku to czemu przednia nie moglaby byc? Przeciez z reguly jak paruje w samochodzie to na wszystkie szybki No chociaz swoja droga to pobor pradu musialby byc niezly w takim wypadku

bo tylna grzeje 10 minut a przednia 3, b
o tylna to kilkanasie amper a przednia 50 i nie zagrzejesz jej dopóki silnika nie zapalisz

kurde mi tez grzeje teraz tylko prawa polowka :/
musze poszukac gdzie mi zasniedzialo bo szybka sprawna na bank

jeszcze jedno pytanko....gdzie sie znajduja wtyki tylnej szyby w cabrio?