Pytanie o suzuki.Przeżyłem szok

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dziś jadąc ulicą stanoł koło mnie taki mały sobie suzuki,był na maksa ztuningowany
ale jak ruszył przezyłem szok,normalnie jak rakieta
miał na klapie 1.3 GTI

i tu moje pytanie,czy to możliwe by takie małe coś tak rwało asfald,czy to jakiś silnik sportowy,a może gostek motor ztuningował,ciekawe ile to kucy ma?

taki swift GTI bodajze seryjnie mial 101 KM

a co do rwania asfaltu to mozliwe ;D bo to jest male i nie wazy tak duzo :]

waży właśnie mało i jest okrutnie szybkie. Kiedyś widziałęm w TV jakiegos ludka, co na ćwiartkę robił tym coś koło11sek.

brat ma wersje 1.3 gdzie ma 68 KM chyba, to przy 3 tys obrotow dostaje kopa i zasuwa niezle to przy 101KM musi niezle dawac hehe

Jeździłem swiftem 1,3 GTXI. Podwójny wałek i turbina zwrotna. 900kg wagi. miał około 90 koników. Jak na tą masę to same sie wnioski nasówają. Przez kilometr nie mógł mnie wyprzedzic opel omega 2.0, potem to juz prędkość mi nie pozwoliła bo swift na maxa jechał chyba tylko 140

Cytat:
2007-08-11 15:56:14, marimar pisze:
dziś jadąc ulicą stanoł koło mnie taki mały sobie suzuki,był na maksa ztuningowany ale jak ruszył przezyłem szok,normalnie jak rakieta miał na klapie 1.3 GTI i tu moje pytanie,czy to możliwe by takie małe coś tak rwało asfald,czy to jakiś silnik sportowy,a może gostek motor ztuningował,ciekawe ile to kucy ma?

Po prostu odjechał Ci No dobra większości z nas by odjechal

hihi moja mama sie wozi takowym faktycznie 1.3 98KM chyba ma. jechalem tym ostatnio z Katowic do Wa-wy i rzeczywiscie jak sie go przycisnie powyzej 3 tys obr to masakra a kreci sie do 6000.. spod swiatel idzie az milo, bardzo fajne i dynamiczne autkomilo popatrzec na zdziwione miny kierowcow duzych samochodow zostajacych w tyle

[ wiadomość edytowana przez: maciek701 dnia 2007-08-11 17:53:23 ]

Cytat:
Po prostu odjechał Ci No dobra większości z nas by odjechal

no tak odjechał ,widziałem jak się oddala

taki mały niepozorny odrzutowiec

Cytat:
Jeździłem swiftem 1,3 GTXI. Podwójny wałek i turbina zwrotna. 900kg wagi. miał około 90 koników.

siekier jeźdźiłeś takim cudem i się na wolniejsze auto przesiadłeś he he

heheh to by sie rs` dopiero zdziwil jakby go taki wypierdek objechał

Cytat:
2007-08-11 18:37:28, marimar pisze:
siekier jeźdźiłeś takim cudem i się na wolniejsze auto przesiadłeś he he

Wolniejsze ale za to jakie. Zielony szerszeń nie jest zły I daje radę. Ja tam cały czas podejżewam ze to sciema z tym że siekier ma 1,4 pod maska. Normalnie 1,4 chyba nie ma takich osiągów.
Chyba że ma jakąś instalkę dozująca "podpałke" do mieszanki

Cytat:
Ja tam cały czas podejżewam ze to sciema z tym że siekier ma 1,4 pod maska. Normalnie 1,4 chyba nie ma takich osiągów.

arti myślisz tak jak ja,ma skubany odejście
wiem bo jechałem z nim w dwie strony na spota w inie.
może faktycznie ta podpałka do grila ma coś z tym wspólnego,zawsze ją wozi

To tak jak kolega miał Ibize 1.7 system porsche cos koło 105 KM przy 800 kilogramach

A teraz jeden znajomy zmontował Cinquencento 1.2 z turbo na 1 bara To ma odejscie straszne

Cytat:
2007-08-11 18:42:51, Asior pisze:
heheh to by sie rs` dopiero zdziwil jakby go taki wypierdek objechał

A czym sie dziwic?

Swift GTI (103KM) - 0-100- 7,9s... O 0,2s szybciej niz RS2000

Cytat:
2007-08-11 18:54:41, marimar pisze:
arti myślisz tak jak ja,ma skubany odejście wiem bo jechałem z nim w dwie strony na spota w inie. może faktycznie ta podpałka do grila ma coś z tym wspólnego,zawsze ją wozi

A ja jak za nim Sunnym jechalem to sie zastanawialem gdzie on konie pogubil

[ wiadomość edytowana przez: Quattro dnia 2007-08-11 20:31:29 ]

Cytat:
A ja jak za nim Sunnym jechalem to sie zastanawialem gdzie on konie pogubil

Quattro nie mówie że mi uciekł,bo odchodze mu jak chce ,ale ogólnie ma esa zrywnego jak na 1.4

Marimar - ale ja mialem 1.4 - 75KM...

Quattro
widze ze masz ,,Honda Legend 2.7i V6,,
powiedz jaki jest apetyt tego auta wmiescie gdy masz ochote poszalec
kolega ma takie auto lecz w miescie to 15L to raczej norma

Cytat:
Marimar - ale ja mialem 1.4 - 75KM...

Quattro widocznie suuny ma lepszy motor

Cytat:
2007-08-11 21:54:44, skogskyrkogarden pisze:
Quattro widze ze masz ,,Honda Legend 2.7i V6,, powiedz jaki jest apetyt tego auta wmiescie gdy masz ochote poszalec kolega ma takie auto lecz w miescie to 15L to raczej norma

To jest Legend I generacji i na automacie... a ja nie szaleje... w miescie pali ok 12l...

Cytat:
2007-08-11 18:54:41, marimar pisze:
arti myślisz tak jak ja,ma skubany odejście wiem bo jechałem z nim w dwie strony na spota w inie. może faktycznie ta podpałka do grila ma coś z tym wspólnego,zawsze ją wozi

Tak się czasem też zastanawiam czy z tym 1,4 mnie ine oszukali przy kupnie , bo kto to sidział żeby samochód chlał więcej niz właściciel