| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2007-08-12 19:50:00 Sory ale nie mogliśmy tego tak zostawić, trzeba bylo o tym napisać
Dzisiaj po raz pierwszy postanowiliśmy się pojawić na tej imprezie, bo już kilka razy byliśmy ale zawsze w charakterze widza. Od kilku dni dopinaliśmy wszystko na ostatni guzik (sprawdzenie wszystkich podzespolów, wymiana zużytych części, logistyka i itd) W końcu nadszedl ten dzień. Wstaliśmy o 5 rano, pozbieraliśmy graty, malca na sztywny i do tychów (100km w jedną stronę) Przyjeżdzamy, skręcamy wszystko do kupy, wizyta w biurze, wplata kasy -110zeta (nie wspomnę o 100 na paliwo na dojazd), odbiór dokumentow i na BK. No i się zaczęlo! Najpierw koleś przy.jebal się do szyb że plexa i nie dopuści, dostal papier i zatkal ryja ale oczywiście jak nie to to co innego, No i po dlugich poszukiwaniach znalazl dziurę w calym, wlew paliwa 15cm za wysoko w stosunku do serii i "brak atestu" (jak to stwierdzil pan sędzia)!!! Mamy czekać do końca BK na posiedzenie ZSS, no to czekamy, kur.wa 1,5h ale chu.j zrobiliśmy w tym czasie opis trasy. W końcu koniec BK i w/w posiedzenie, które wyglądalo mniej więcej tak: spotyka się 3 kolesi, jeden ma nasz protokól i mówi, że nasz sam. nie jest dopuszczony do ruchu drogowego (to ciekawe skąd mam przegląd tech i opinię rzeczoznawcy?!!) poczym tamci dwaj nawet nie spojrzeli na nasz sam i od razu, że wykluczenie
Kurw.a krew mnie zalala! 80% zalóg nie ma atestu na przeróbki w swoich autach ale, że w Tychach są równi i równiejsi i panowie sędziowie niekórych znają lepiej innych mniej to już inna sprawa... I tak np. BK niektórych sam. kończylo się na sprawdzeniu klaksonu! A innych na czepianiu się o pierdoly. Jakoś wcześniej startować mogly samoróby zrobione z rurek i nikt się nie dojeba.l o atesty na części! Osobną sprawą jest, że regulamin nie jest do końca dopracowany a to czy przejdzie sięBK zależy od widzimisię sędziego, bo jak napisać jakieś odwolanie skoro p10.3 mówi, że "prawo do interpretacji niniejszego regulaminu zastrzega sobie zss"? Na żadnym kajtku czy kręciole nikt nie mial zastrzeżeń i się nie przysral (nawet diagnosta) a tu nagle brak atestu na rurkę wlewu dluższą o te kilka cm! Wiem, że zaraz znajdzie się kilku obronców regulaminu i zarządu dlatego też zostawiam to do waszych rozważań. Nie jesteśmy pierwszą zalogą, którą tak potraktowano ale przemmilcze sprawę, zainteresowani wiedzą o kogo chodzi, a dla pana sędziego z BK 551J!!! |
130TC (S) Furious Moderator 126p Jaworzno | 2007-08-12 20:41:03 A możesz zapodać jakąś fotke tego Waszego wlewu?
W Tychach organizacja zawsze była z dupy. Albo zabezpieczenie, a właściwie jego brak (filmik pt. "Przestroga" ze srebrnym CC700 w roli głównej), albo odwołanie próby na targowisku ponieważ organizatorzy w dniu zawodów zorientowali się, że odbywa się w tym dniu targ, wpisowe rosnące z roku na rok (a impreza jest od kilku lat identyczna). BK w Tychach już nie pierwszy raz jest kością niezgody pomiędzy zawodnikami, a organizatorami. Ktoś z tego forum został niedopuszczony do startu ponieważ miał kubeł zamocowany na ORYGINALNYCH mocowaniach Bimarco... no ale cóż... szkoda tylko Waszych starań i pieniędzy... |
DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2007-08-12 21:05:55 O mocowanie foteli to się wojtasa czepili (chlopak jechal aż z wrocka!!!). Kazie też kiedyś ale mógl jechać chociaż samemu.
A nam nawet poza klasyfikacją się nie zgodzili
|
bartong44 F&F Sympatyk KABRJO Aaaaa | 2007-08-12 21:31:23 gnoje |
qbara F&F MEMBER fiat 126p chrzanów | 2007-08-12 21:41:14 jadąc dzis rano na tor żałowałem bardzo ze nie wystartuje bo niezdązylem zlozyc silnika.wydawala mi sie trasa super, wydawała.
ale juz w połódnie cieszylem sie ze niewystartowałem.brak mi poprostu słów do AZT i organizacji.zaczne od tego ze wielki pAN pREZES na zapoznaniu niewiedział jak jechac...wysiadł z auta i podszedl do zalogi za nim i wziol mapke trasy!!!! bo niewiedzial ku... prezes niewiedzial gdzie jechac.MASAKRATOR!!!
safeciaze pili kole, robili foty i kamerowali jakze nudne przedstawienie- smiali si ei bawili.opony latają tasmy pozrywane a oni nic! co to ma być ?...przeca oni niewiedza jak robic imprezy sportowe. a nawiązując do sędziego z BK...toz on robi nam wszystkim taką łaske, jakby to byla jakas dla niego kara.(drugi sedzia taki pulchny prawie jak ja jest spoko i poprostu cieszy sie ze fajny maluch)
a on podchodzi do BK jakby to byl jakis rajd Swiatowej rangi a zawody w tychach przypominają rajdy tylko dlatego ze przyjezdzają auta rajdowe-nic pozatym. nic tam sie kupy nietrzyma.jest coraz gorzej...zawody robione na zbicie kasy..tor mają za free a takie szopki ostawiają na odpieprz sie. DAWCY- żal mi Was bardzo.żal mi wszystkich którzy czekali 4 godziny zeby wystartowac...nawet niewiem czy byl 2gi przejazd bo 1szy sie skonczyl po 15tej a ja pojechalem do domu.
niewiem moze trzeba wyslac stosowny list do AZT ze jak tak dalej pujdzie ,wszystko to padnie.wiadomo sa inne imprezy-ale tor daje duzo nauki i szkoda by bylo to zmarnowac.moze wkoncu zakumaja ze to robia dla NAS a nie dla siebie i kasy w ich portwelach. P.S. kielbasy niedalo sie kupic bo byly zamrożone
|
DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2007-08-12 21:58:14
my mieliśmypecha i trafiliśmy na tego drygiego pyciarza
a co do kielbasy to nawet nie spróbowalem, w sumie może szkoda bo bylaby to najdroższa kielbasa jaką kupilem |
JOHYM Celica GT Kraków | 2007-08-12 22:12:39
no jakby nie taśma to kto wie gdzie by ich zaprowadził |
DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2007-08-12 22:24:02 No widzisz Rejser, ale na każdym lączeniu rurek jest metalowa rurka i porządne opaski zaciskowe, można nalać po korek i nic się nie leje, gumowa rurka jest to wąż olejowy który kosztuje 30zl/mbr. |
Mariusz126p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 126p GŁOSKÓW | 2007-08-13 03:12:12 a ja sie zapytam jak masz mocowana klatke ?? bo jak widac chyba wisi lekko ponad bude czy tylko mi sie wydaje ?? |
5Turbo F&F Wolny Słuchacz :) Promot Mondial 84 & ... Zabrze | 2007-08-13 08:37:18 Zamiast marudzic i jezdzic na chory kreciol do Tychow pojechalibyscie na Berg Cup. W ten weekend byly zawody w Pezinoku na trasie ms Europy. 5100m do gory na trasie gladkiej jak stol i bk bez problemu. O organizacji i oprawie nawet nie mowie bo u nas na ms Polski takiej nie ma |
130TC (S) Furious Moderator 126p Jaworzno | 2007-08-13 08:43:02 Zgodze się z Tobą, ale weź pod uwagę, że mimo wszystko MT są tańsze od BT... |
5Turbo F&F Wolny Słuchacz :) Promot Mondial 84 & ... Zabrze | 2007-08-13 09:01:15
Ale wez pod uwage ile sie najezdzisz i po jakiej trasie za te pieniadze. ![]() |
rejser F&F Sympatyk Fiat Seicento Płock | 2007-08-13 09:32:34 Turbo ma racje lepiej sobie darowac 2 czy 3 starty i jechac na jeden ale konkretny |
Spawn_ad F&F Sympatyk Fiat 126p 1,0 Rybnik | 2007-08-13 10:39:34 No ja właśnie się zastanawiałem gdzie się Dawcy podzialiście bo ja akurat wjezdalem a Wyście wyjeżdzali, szukałem Was później ale nie znalazłem teraz już wiem dlaczego. Faktycznie ostatnio coś niedobrego dzieje się z AZT a to co wczoraj odstawili to nadaję się do prokuratury=> narażenie kierowców na ciężkię obrażenia bądź śmierć. Pisze to po tym jak wczoraj doszło do takiej sutuacji na torze, że 2 auta w wchodziły w ten sam zakręt w tym samym momencie tylko z naprzeciwka!!!!!!!!!!!!! Na szczęscie jedno auto mialo awarie i jechalo bardzo wolno i zdążylo zjechac a drugie wyhamować. Jak można do takiego czegoś dopuścić !!!!??? Jakby tam spotkaly sie np. 2 miski na pelnym ogniu to jestem przekonany żę bylyby 4 ofiary!!! . Jakaś paranoja. Panowie z AZT niech sie zastanowią co robią i do czego moga doprowadzic. A o BK nawet nie wspominam |