Kopci na bialo niebiesko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich i prosze o rade BMW E46 320 diesel 110KW(150 koni) 2002r stalem okolo 1 godz. w korku potem ruszylo gdy przyspieszylem z tylu z rury kupa dymu niebiesko bialego ,po ok 5 km jazdy przeszlo zatrzymalem sie na przerwe i gdy przestygl sprawdzilem plyn w chlodnicy wszystko bylo ok w sumie zrobilem 1000km i po dojechaniu do domu sprawdzilem jeszcze olej byl prawie na minimum na tym oleju zrobilem 13000tys wiec nastepnego dnia zmienilem olej i filter(5w/30) taki lany byl od nowosci traf sprawil ze znow zaliczylem ok 1,5 godziny w korku i zaczelo znowu dymic tyle ze teraz dymi tak samo non stop nie zauwazylem zeby plynu ubylo czy tez wzrosl poziom oleju po wizytach w roznych warsztatach oczywiscie rozne opinie 1.uszczelka pod glowica, 2. glowica i uszczelka, 3 ktorys ze wtryskow jest walniety zglupialem i prosze o opinie

Proponowałbym próbę olejowąPróba olejowa
Niebieski dym to ewidentnie spalany olej jesli kopci caly czas powinienes zauwazyc ubytek oleju w silniku
Pozdro

Cisnienie sprawdzone jest ok,w chlodnicy babluje wyglada na walnieta uszczelke,teraz pytanie czy trzeba tez planowac glowiceß bo kazdy mechanik mowi mi co innego,ja uwazam ze tak tym bardziej ze to diesel no i jezeli np w najgorszym wypadku peknieta jest glowica czy mozna ja zregenerowac?dzieki za podpowiedzi