Witam.
Czy ktoś wie jak zmienić poniżej opisane ustawienia klimatronica
żeby się wyłączał wentylatorek ( u mnie kręci się cały czas).
Poniższy tekst dostałem z autoryzowanego serwisu BMW, niestety bez podpowiedzi jak to uczynić.
"W klimatroniku jest mały wentylatorek, który kręcąc się powoduje wymuszenie przepływu powietrza przez czujnik temperatury. Jest to normalne pod warunkiem że ten szumek jest ledwo, ledwo słyszalny podczas wyłączonego silnika. Zależnie od ustawienia układu wentyalcyjnego w aucie on może kręcić się cały czas lub z przerwami lub wyłączy się po ok. 30 minutach od ostatniego przekręcenia kluczyka do stanu całkowitego wyłącznia. "
Witam
Ja z tym klimatronikiem miałem taki sam problem. Niestety pierdział i pierdzial po wyłączeniu stacyjki chodził cały czas - wylączał sie jak mu sie chciało. Miałem chyba przez to awarie 2 razy immobilisera przez spadek napiecia, który był spowodowany tym wentylatorkiem. Po prostu chyba nie chciał sie wylączyc i pobierał mi ponad 1 A. Do tego dołozyła sie jeszcze lampka swiecąca bez przerwy w schowku. Odłaczyłem lampke dołozyłem przekaznik na wentylato i narazie ok. Wyłącza sie szybko.
pozdr
Postanowiłem odświeżyć ten wątek, ponieważ chciałbym się dowiedzieć jak w końcu jest z tymi wentylatorkami w klimatronicach!!! Ja mam BMW E36 z klimatroniciem i też po wyłączeniu silnika i wyciągnięciu kluczyka słysze lekki szum wentylatorka-nie jest to dokuczliwe bo prawie wogóle go nie słychać, no ale się kręci? I teraz pytanie-czy tak powinno być, czy powinien się kręcić cały czas, czy po jakimś czasie sie wyłączyć? Jeśli tak to po jakim czasie powinien sie wyłączyć? Prosze o podpowiedzi i pozdrawiam!!!