| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
BartekMV6 OMEGA A 2.0 & B(FL) ... Głogów | 2007-08-04 22:58:53 witam kupilem wlasnie omege a 2.0 i tak sobie testuje autko i chcialem sprawdzic jak temperature trzyma i doprowadzilem do zagotowania wody i wywalilo mi czesc tej wody przez wezyk wychodzacy od korka wlewu i idacy pod spod chlodnicy...czy ten waz ma byc gdzies podlaczony?? czy to normalne zjawisko czy mam uszczelke pod glowica do wymiany?? pomozcie prosze... jesli juz bylo to przepraszam ale nie znalazlem nic podobnego.. |
BartekMV6 OMEGA A 2.0 & B(FL) ... Głogów | 2007-08-05 09:51:23 mv6 narazie nie jezdzi...urwalo korbowod i rozwalilo blok..a ta omege A 2.0 kupilem bo byla w swietnym stanie 91 rok 127 tys przebiegu stan jak z fabryki...dziadzia o nia dbal... |
pioczel OMEGA A C20NE Zabrze | 2007-08-05 10:36:15 ja u siebie mam butelkę litrową i jak sie nazbiera to wlewam z powrotem do chłodnicy,ale przelewa mi tylko podczas jazdy upały po mieście,mam tak już bardzo długo więc to chyba nie uszczelka |
Pabelo LOB MEMBER Omega A 24v Gliwice | 2007-08-05 11:14:57 No coz...
Jak to to mowia nie ktorzy MV6 nie jezdzi
W Twoim przypadku sie sprawdza |
BartekMV6 OMEGA A 2.0 & B(FL) ... Głogów | 2007-08-05 15:48:26 dzieki koledzy za odpowiedz !! uspokoiliscie mnie troche...pozdrawiam wszystkich |
xiadz LOB NET MEMBER tylko 2.0 Zielona Góra | 2007-08-06 18:53:29
były ale i były również ze zbiorniczkiem wyrównawczym (posiadam takowy) co nie zmienia faktu że w topicu wszystko było napisane |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2007-08-20 08:04:50 Wywalanie przez wężyk w starej wersji chłodnicy to powiedzmy norma czyt.prawidłowe działanie zabezpieczenia układu chłodzenia....
ale sprawę tę powinien regulować korek. Tzn. ma on wywalać przy określonym wzroście ciśnienia w układzie.
Poza tym zagotować Omę A z chłodzeniem na wisko to jest sztuka. Jeśli się tak łatwo dało sprawdziłbym solidnie wisko - czy po złapaniu takiej masakrycznej temperatury przy przelewaniu z wężyka wisko zasprzęgla całkowicie na wałku czy lata se jak chce? Podsumowując jeśli tak często i łatwo wywala płyn z chłodnicy sprawdzamy: 1.wisko 2.korek |