| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pcmaniaki SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Stalowa wola | 2007-08-19 09:48:37 Hejkaa. Otoz odkad kupilem auto... w tylnych drzwiach od strony pasażera bodajze jest jakas blokada (niekotrzy mowia na to ze to blokada dla dziecka...). Blokada ta polega na tym ze aby otowrzyc te drzwi czeba je otwierac od środa bo z zewnatrz sie nie da... I od pewnego czasu stalo sie to dla mnie uciazliwe od kiedy woze znajomych i ktos nie moze wejsc normalnie przez te drzwi tylko musi czekac az mu ktos otworzy je od srodka... Troche mnie to denerwuje... No i mam do Was pytanko... ? Zdazyliscie sie z takim czyms juz w waszej Ladziance 2107 ? Czy to naprawde jakas blokada i jezeli tak to czy mozna to zlekwidowac ? A jak tak to na czym to bedzie polegalo ? Wiem ze napewno bedzie sie czeba dostac do sroda czyli zdjac to obicie z drzwi ale jak... no i na czym polega zdjecie tej blokady ? czekam na wasz podpowiedzi... Z Góry Dzięki |
simon2107 ŁADZIARZ Kia Ceed 1.4 Optimum ... Olsztyn/Górowo Iławeckie | 2007-08-19 11:02:28
Ty sprawdź lepiej cały mechanizm otwierania tylnych drzwi.Zdejmij boczek z drzwi i przyjrzyj sie wszystkim prowadnicom,siłownikom linkom i innym duperelkom.Poruszaj klamka od zewnatrz i wewnątrz i zobacz jak to pracuje.Jak nic nie znajdziesz,to może być sam mechanizm klamki.Ja mam 2107 w wersji fińskiej (czyli lepsiejszej niż oryginalna ruska) i u mnie nie ma zadnej blokady.Co wiecej nigdy nie słyszałem,żeby w 2107 takie blokady były.A smarujesz od czasu do czasu cały mechanizm,jak podaje Ossowski? |
robal SYMPATYCZNY GOŚĆ Astra Hatchback GB/M ... Kettering (Northants, England) | 2007-08-19 13:39:48 pcmaniaki
nie mam w tej chwili Lady pod reka, ale taka blokada "przeciwdziecieca" bodajze jest w moim autq. blokade taka (kawalek plastiq do przesuniecia) znajduje sie od "spodniej=dolnej" strony drzwi. otworz tylne drzwi, spojrz na nie od spodu, gdzies na czesci, ktora graniczy z nadkolem (po zamknieciu) powinno byc takie plastikowe "przesuwadlo", to wlasnie ta smieszna blokadka. jesli, to nie zadziala, to tak jak pisali inni zajrzyj do wnetrza drzwi. w Palio mam taki plasticzek, w ktory musze wlozyc czubek od kluczyka i przekrecic. musialem to zastosowac, bo moja mlodsza corka siedzac w foteliq zaczela bawic sie klamka do otwierania. |