MotoNews.pl

Wymiana Seacika i moje nowe Autko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć Wszystkim.

Dokonałem wczoraj sprzedaży i zakupu za razem.

znaczy Seat ma nowego właściciela a ja mam Focusa

Rocznik 2003
Silnik: 1,8 TDCi 100KM
Przebieg: 110 000
Pierwszy właściciel
Krajowe
Serwisowane
Klima,
Grzana szyba przód
Elektryka przód
Kombi
komputer
zadbany i bez śladów ródej
nie bite bydle

Pierwsze wraże nia bardzo ok.
Ale już wiem że na 99% do roboty mam koło dwumasowe i będzie mnie to bolało około 2500.

natomiast biorąc pod uwagę cenę autka czyli 29 000 i sprzedaż mojego za 30 700 to liczyłem się z jakimś wkładem finansowym na początek.

zaraz popracuje nad wstawieniem fotek dla klubowych oglądaczy:

[ wiadomość edytowana przez: KaZaK dnia 2007-08-14 11:23:38 ]

Cytat:
2007-08-14 11:12:50, KaZaK pisze:
Rocznik 3003

To jakiś concept car?

Paweł, muszę przyznać że jak patrzę na te dane to jeździsz samochodem przyszłości - i to dosłownie
Bardzo fajny samochód. Co jakiś czas jeżdżę focusem też 100 konnym tylko że hatchbackiem. Też myślałem o zakupie dokładnie takiego jak Twój. Chyba że trafiłbym na tego 115 konnego.

silniczek

Środeczek

Prawy profil

Przód

Decha

milego oglądania i nie zabijcie mnie od razu...

P.s.

Czekam na kolejną naklejkę "auto zastępcze" na najbliższym ogólnopolskim.

Cytat:
2007-08-14 11:12:50, KaZaK pisze:
zaraz popracuje nad wstawieniem fotek dla klubowych oglądaczy:

dawaj dawaj ciekawe jak za 1 k lat beda wygladac samochody

ostatnia fotka najlepsza
pelen zbiornik

[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-08-14 11:25:11 ]

A jakbyś chciał wymienić radio z kasetowego na CD to mam ten magiczny pałąk do wyjmowania radia.

[ wiadomość edytowana przez: slayter dnia 2007-08-14 11:30:10 ]

Cytat:
2007-08-14 11:25:38, slayter pisze:
A jak byś chciał wymienić radio z kasetowego na CD to mam ten magiczny pałąk do wyjmowania radia.

zajebiście....

ukłonił bym się bo chce zobaczyć czy bydle ma wyjście na jakiegoś AUXa i podłączyć jakąś MP3kę

Kolejny kombinator w stylu "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Miałeś nowsze auto i byłeś jego 1-szym właścicielem. Teraz masz starsze auto i jesteś 2-gim właścicielem. Kolejność Ci się poje*ała.

PS. Koło 2masowe - widzę, że niektóre auta wymagają grubszych interwencji już przy przebiegu godnym kanciaka.

A po co w ogóle zmieniłeś samochód????

Mi się podoba

Cytat:
2007-08-14 13:38:29, lothaar pisze:
Mi się podoba

Nikt nie mów, że jest brzydki. Chodzi o to, że KaZaK pozbył się seata z 2005 roku którego był 1-szym właścicielem na rzecz fokusa z 2003 roku którego jest 2-gim właścicielem. Czyli zamienił starawe auto na stare auto nic nie zyskując (poza większą ilością miejsca co najwyżej).

Cytat:
2007-08-14 12:59:04, slawekk pisze:
A po co w ogóle zmieniłeś samochód????

głównie z powodu pojemności bagażnika i posiadania 9-o miesięcznego bombla który na każdy wyjazd zabiera wózek kupę ubranek, zabawki i cholera wie co jeszcze... + oczywiście jedzie jeszcze kot i jego kuweta.

Efekt jest taki że w seacie kładłem 3/4 fotela z tyłu i pakowałem graty w bagażnik i obok dziecka (mało bezpieczne i wygodne).

Drugą sprawą było wejście w posiadanie autka bardziej żwawego i oszczędnego zarówno w spalaniu jak i w cenie tankowania,

dla porównania:

tankowanie Seata = 43l = 190 PLN
Spalanie : miasto 7 - 8 litrów trasa 6l przy Vmax 110

Focus = 54l = 200 pln
spalanie miasto max 6 l. trasa 4,5/4,7 przy 120 (zreszta bez znaczenia prawie)

tak że dla mnie jest to prosty rachunek mimo że wiązał się z ryzykiem.

Poza tym już nigdy nowego auta (2 lata = 15.000 straty) nie licząc przeglądów łącznie 2500 pln.

Pozdrówki

Cytat:
2007-08-14 13:44:07, piotr_ek pisze:
Nikt nie mów, że jest brzydki. Chodzi o to, że KaZaK pozbył się seata z 2005 roku którego był 1-szym właścicielem ....

Seaty się mi nie podobają

KaZaK powiedz co Tobą kierowało przy tej zamianie? Pewnie coś poważnego się zaraz tak zepsuje, że Cię nowy nabywca Twojego poprzedniego woza przeklnie

O widzę, że KaZak w myślach czyta... I zanim ja zadałem pytanie On już na nie odpowiedział... Nie no czapki z głów

[ wiadomość edytowana przez: lothaar dnia 2007-08-14 13:59:28 ]

Cytat:
2007-08-14 13:48:27, KaZaK pisze:
Poza tym już nigdy nowego auta (2 lata = 15.000 straty) nie licząc przeglądów łącznie 2500 pln. Pozdrówki

A ja zawsze mówię, że nowe auta są dla ludzi głupich lub bogatych. Kim Ty byłeś... sam sobie odpowiedz.

Cytat:
2007-08-14 13:53:41, piotr_ek pisze:
A ja zawsze mówię, że nowe auta są dla ludzi głupich lub bogatych.

Nie miałem nigdy nowego auta Ale jednak chciałbym być chociaż raz w życiu tak głoopi (lub tak bogaty) żeby je mieć...

Cytat:
2007-08-14 13:53:41, piotr_ek pisze:
A ja zawsze mówię, że nowe auta są dla ludzi głupich lub bogatych. Kim Ty byłeś... sam sobie odpowiedz.

znam cie za dużo czasu żeby ściemniać że bogaty hihihih

co do głópi to pojęcie względne drogi kolego...

raczej była to decyzja zbyt szybka i zbyt mało przemyślana jak się potem okazało albo nie tyle nie przemyślana co mało rozwojowa...

Ale myślę że obecna decyzja była wystarczająco przemyślana, rozwojowa i na 100% moja więc nikt poza mną jak by co nie ucierpi na konsekwencjach,,,,,

GRATKI Paweł, nie ma to jak kombiak przy małym szkrabie
I tak twardziel jesteś, że z nim 9 miechów w tym małym czymś wytrzymałeś Ja tam się profilaktycznie zaopatrzyłem w coś dużego jeszcze na parę miesięcy przed urodzeniem mojego synka

[ wiadomość edytowana przez: Dicer dnia 2007-08-14 15:48:22 ]

Cytat:
2007-08-14 15:47:08, Dicer pisze:
GRATKI Paweł, nie ma to jak kombiak przy małym szkrabie I tak twardziel jesteś, że z nim 9 miechów w tym małym czymś wytrzymałeś Ja tam się profilaktycznie zaopatrzyłem w coś dużego jeszcze na parę miesięcy przed urodzeniem mojego synka [ wiadomość edytowana przez: Dicer dnia 2007-08-14 15:48:22 ]

1= kombi
2= duży van
3= furgonetka
4= 2X kombi lub kamaz z budą
tak?

Cytat:
2007-08-14 16:34:39, rudi pisze:
1= kombi 2= duży van 3= furgonetka 4= 2X kombi lub kamaz z budą tak?

Wracałem z wakacji z żonką i trzema szkrabami (dwaj szwagra ) i powiem Ci, że było ciasno jak cholera.
Nawet głupie zapięcie ich w fotelikach/podkładkach, to nielada gimnastyka. Przy dwóch "wytrzymam" z kombi, jak będzie trzeci nygus, to pomysle o vanie.
Pozdr. P.

seat mi się bardziej podobał... ale jeżeli chodzi o praktyczność to faktycznie focus lepszy....

co nie zmienia faktu, że za 30 kzł znalazłbym lepsze kombi

Gratuluje i bezawaryjnej jazdy życzę

pozdro