MotoNews.pl

Jak zdemontowac szyby tylne boczne w 3d

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
boczne tylne w 3d, wiem jak je zamontowac ale nie znalazlem w druga strone??

[ wiadomość edytowana przez: slawcek dnia 2009-03-04 21:16:41 ]
[ powód edycji: tytuł!!! ]

Gwozdzie wkładasz w odstepie 10-15cm(wystarczy gora i boki do połowy), pozniej wypychasz szybe, przy pomocy drugiej osoby na zewnatrz.

[ wiadomość edytowana przez: Magik123 dnia 2009-03-04 21:12:46 ]

nie wiem jak tam w mk6 jest ale ja u siebie wmk5 by zdjąć je potrzebowalem brata do pomocy i co najmniej dwoch srubokretow. bierzemy w dlon srubokret, rozsiadamy sie na tylnym siedzeniu i od gory podwarzając uszczelke od strony wnetrza przekladamy jakby srubokret miedzy blache karoserii a uszczelke i zostawiamy tak, potem drugi w dlon i wsadzamy go tak samo i obracając go uszczelka ladnie wychodzi dokola, a brat byl po to by przy koncu szybe zlapac razem z uszczelką, bez obaw szyba nie peknie na pewno

Ja wyciągałem szyby... nogami...
To nie żart. Najpierw popodważałem uszczelkę od zewnętrznej strony, starałem się ją poluzować, a potem stopami wypchałem szyby. Udało się!

Cytat:
2009-03-04 21:39:44, Blazey pisze:
Ja wyciągałem szyby... nogami... To nie żart. Najpierw popodważałem uszczelkę od zewnętrznej strony, starałem się ją poluzować, a potem stopami wypchałem szyby. Udało się!

zapomniales dodac "ale lądując na betonie troszkę sie rozsypały w drobny mak"

Cytat:
2009-03-04 21:49:54, tobijass87 pisze:
zapomniales dodac "ale lądując na betonie troszkę sie rozsypały w drobny mak"

i ze nie polecasz tego sposobu

O dziwo przeżyły! Szyby asekurował kolega. A właściwie jedną, bo drugą wypchałem tak, ze wisiała jeszcze w uszczelce. Ale przyznaję, że to była raczej "radosna twórczość"