Jaka powinna byc temperatora pracy silnika?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko do was a mianowicie w escorcie 1,6 zeteck wskazowka temperatory j jakim zakresie powinna sie wychylac??
u mnie nigdy niewchodzi powyzej napiusu normal nigdy powyzej literki N jak jest na tej literce wlancza sie wentyletor czy to jest ok??

Z pewnoscia nie jest to normalne zachowanie tego wskaznika.
Normalna temperatura powinna oscylowac mniej wiecej gdy wskazowka jestw pionie, a dalsze wychylenie powoduje iz zaczyna chlodzenie wspomagac wentylator.

Nie powinno tak być normalna tempe. strzałka powinna byś miedzy R a M , ja u siebie miałem wzkazówkę miedzy M a A wystarczy ze na skrzyzowanie więcej stałem i już wentylatoe się włanczał poraszka ale wymieniłem termostat i jest ok, a 1,5 roku sie męczyłem

ile taki termostat kosztuje? Ja mam tak ze w cieple dni dochodzi mi prawie do czerwonego(nie wkracza na czerowne pole) i sie włacza wentylator a jak jechałem nocą nad morze temp ok 11 stopni to nie dochodził nawet do polowy ale nie wiem czy właczał sie wentylator bo tego nie słyszałem.

termostacik okolo 30 zeta
ja juz 2 wymienilem

U mnie był padnięty czujnik i wskazówka ciągle była na dole.Wymieniłem czujnik i wskazowka jest miedzy połowa a czerwonym polem(jednak ciągle zakres NORM), ale coś sie wentylator późno włącza. silnik jak sie otworzy maske w ciepły dzień jest goracy na tyle, ze można sie oparzyć.