| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-07-03 21:50:50 podlacz wentylator na krotko i sprawdz czy dziala
potem mozesz zmienic termostat nieduzy koszt nastepnie jak to nic nire da zmien czujnik przy chlodncy czy dobrze odpowietrzyles uklad?? |
wlad HF MEMBER elantra, atoz andover | 2007-07-03 21:54:29 termostat nie zalacza wentylatora,sluzy tylko do regulacji cieploty czynnika chlodzacego.raczej wyglada na dobry,bo jesli by sie zacial to nawet na autostradzie by silnik zagotowal.tak jak przedmowca radzil-sprawdz wentylator na krotko. |
gt115pssss HF MEMBER scoupe gt wawa | 2007-07-03 22:00:43 jasne ze wiatrak zalacza czujnik przy chlodnicy...
lecz jest taka filozofia ze czujnik przy chlodnicy i termostat wymienia sie razem.. dla przedluzenia zywotnosci nowego czujnika |
wlad HF MEMBER elantra, atoz andover | 2007-07-04 08:20:42 no to masz rozwiazanie,czemu ci sie went nie zalacza.... |
Rafixxx2 (S) HF MEMBER Scoupe GT Charzewice | 2007-07-06 19:24:04
Ja gdzieś słyszałem że to jest wyjście pod klimę. |
doman1001 HF MEMBER Hyundai sCoupe GT Kielce | 2007-07-06 21:32:11 Wentylator załączany jest przez czujnik w chłodnicy a ta dodatkowa wtyczka jest pod klimę.Padł ci prawdopodobnie tenże czujnik w chłodnicy. Standard ![]() |
grzesik1 HF MEMBER Mercedes-Benz Nowogród Bobrzański | 2007-07-06 21:34:14 takwlasnie, koreance nie rozdrabniali sie na poszczegolne elementy wyposarzenia auta i dlatego wszedzie dawali taka sama instalacje...
dla przyklkadu w wersji bez elektrycznych lusterek mozna w drzwiach znalesc kostke wlasnie do elektrycznych lusterek mimo ze oryginalnie auto nigdy tego nie mialo. a propo twojego problemu, jesli wentylator jest sprawny to faktycznie wina tkwic bedzie w czujniku... nie wiem tylko czy nie ma jakiegos przekaznika od wentylatora ale koledzy pewnie wiedza i zaraz uzupelnia moja niewiedze |
![]() Turbus HF MEMBER Hyundai SCOUPE GT Sieroszewice | 2007-08-21 18:48:47 zeby nie zasmiecac forum tez sie podpinam ;]
mam ten sam problem i to nie jest ani czujnik ani wentylator ani tez termostat moim zdaniem musi gdzies byc przekaznik od wentylatora tylko gdzie?? uymnie po podlaczeniu wentylatora na krutko przez czujnik, załącza sie normalnie (omijajac instalacje samochodowa, = plus - wentylator - czujnik - masa) ale chce to zrobic tak jak nalezy wiedz prosil bym o odpowiedz na pierwsze moje pytanie, gdzie jest przekaznik załączający wentylator lub jak go niema to jak on jest sterowany pozdrawiam |
zubrzyk1 HF MEMBER Hyundai Scoupe Starachowice | 2007-08-21 19:22:10 U mnie nie ma żadnego przekaźnika . Czujnik jest włącznikiem wentylatora . Zobacz czy jest dory. Wymontuj go podłącz do prądu ,a zamiast wentylatoro weź żarówkę . wsadź go do gorącej wody . W moim jeden kbelek zkorodował i czasami nie łączył , więc odszlifowałem izolacje na czujniku i wlutowałem kabelek głębiej i jest dobrze. |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-08-21 22:10:52 Sprobuj zewrzec piny w kostce od tego czujnika powinien sie zalaczyc jesli sie zalaczy to masz padniety czujnik jesli nie to musisz szukac po instalacji. Sadze ze scoupe ma przekaznik do wentylatora (wiekszosc aut posiada) |
![]() Turbus HF MEMBER Hyundai SCOUPE GT Sieroszewice | 2007-08-21 22:56:04 ja juz wszystko rozpracowałem ;D
jest przekaznik kolo wlewu płynu do spryskiwaczy i umnie wogole go nie było juz jest i wszystko działa |