MotoNews.pl

Tor testowy FIAT Auto Poland w Tychach.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Dzielę sie z LOBowiczmi wrażeniami z jazdy po torze FIATa w Tychach.
Jest to świetna zabawa - a do tego (no co jakiś czas) dostępna dla części miłośników bestii. Brałem udział w Youngtimer Adventure Rally. Jest to impreza organizowana w Krakowie a przyjmują samochody wyprodukowane do 31,12,1989 r. Ja startowałem Syreną 105L, bo moja Medzia jest za młoda...

Wracając do toru - miło jest powalczyć z czasem i z innymi kierowcami. Do tego nawierzchnia jest rewelacyjnie przyczepna. Choć pewnie w mocnych maszynach to czuć jak się opony zdzierają...

Niemniej zachęcam to brania udziału w takich imprezkach - oprócz jazdyna torze była teżjazda na orientację, strzelanie z wiatrówki, z łuku, rzut dzidą, ajzda na quadach (grizzly 600) wyścigi na rowerkach wodnych, slalom na zdezelowanym rowerze...
Atmosfera miła a warto by pokazac że Oma niejedno auto na torze pokona (pierwsze dwa miejsca Porsche więc nie do pokonania - ale trzecie miejsce na pudle...)
A poza tym to jedna z niewielu okazji kiedy na prawdę można poćwiczyć jazdę nie łamiąc przepisów i nie narażając się na jakieś nieprzyjemne wrażenia.

Czy to znaczy że moja Omcia jest jangtajmerem (1989)?

jeszcze nie.
na razie łapią się manty, monzy inne ascony.
ale juz np dla Evo powoli robi się wyjątki

Organizatorzy imprezy w Krakowie przyjęliby cię Behi w kategorii "90's classic" - więc jeszcze nie <> ale pobawić w rajd się można...