MotoNews.pl

Allianz nie chce oddac za faktore z warsztatu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Was!
Jak niektorzy pamietaja mialem wpadek z nie swojej winy. Kase od allianzu z odszkodowania dostalem (szkoda calkowita) ale faktora prawie 1500 zl od mechanikow z zakladu z Wroclawia (gdzie laweta zabrala auto po wypadku) zostala przez allianz zakwestionowana i oddali mi tylko 700 zl. Czyli 800 dalej mi "wisza".

Zakwestionowali glowne ponad 500 zl za parkowanie (stawka w zakladzie 32 zl doba a oni policzyli 20 zl doba i to przez 15 dni a auto stalo 27 - allianz wskazal kupca na wraka - z mojej strony nie bylo zwloki). Oczywiscie odwolalem sie i powiedzieli, ze nie oddadza forsy. Zakwestionowali tez przygotowanie do ogledzin przez rzeczoznawce z Allianzu (ponad 100 zl) zabezpieczenie pojazu i przyjecie ze 100 pare zl. Jest szansa to wywalczyc od nich?
ps
Napisalem tez maila do firmy od Clebera co sie takimi sprawami zajmuje.
Pozdro
Roman

Dlatego fajnie miec ubezpieczenie np. w DAS'ie...

Cytat:
2007-08-23 14:26:52, Vino pisze:
Dlatego fajnie miec ubezpieczenie np. w DAS'ie...

Tu masz czesc pisma jakie ja pisalem do notabene tez do allianza...

"Ponadto wnoszę o zwrot kosztów parkowania pojazdu, zgodnie z cennikiem, określonym w uchwale nr XXVI/178/IV/2003 Rady Miasta Poznania z dnia 15.07.2003r. Opłatę za parkowanie (25,00zł/doba – taką pobiera firma gdzie auto zostało zawiezione), proszę liczyć od dnia 23.05.2007r. (data wypadku), do dnia pozytywnego rozpatrzenia w/w wniosków i wpłynięcia środków na podane wcześniej konto bankowe."

Odwolywalem sie na rozne sprawy przy szkodzie calkowitej. (m.in wartosc pozostalosci, ktora zmniejszyli (bo przedstawilem kilka wycen za ktora firmy byly sklonne kupic wrak, cena za holowanie itp.). Ogolnie znizyli wartosc wraku (wyzsze odszkodowanie), doliczyczyli chyba czesc kosztow holowania, ale za parking cos kreca. Mimo, ze w Poznaniu stawka jest niska (25zl) to dawali chyba 15-20zl, nastepnego odwolania ja juz nie pisalem. Ale najprosciej sprawdz jakie sa stawki w Twoim miescie, bo kazde miasto/gmina ma obowiazek uchwalic taka uchwale.

Ok, dzieki, bede cos dzialal dalej...
R.