| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-07-29 12:55:57 Mam taki problem ze nie chce odpalić na LPG ani ciepły ani zimny na PB pali i chodzi ale obroty lekko falują, po odpaleniu na PB przełączam na LPG i pali tylko trzeba wciskać gaz po puszczeniu gaśnie, podczas jazdy jest ok. dopóki nie dojeżdżam do skrzyżowania bo wtedy znów gaśnie a przełączanie 100m przed każdym skrzyżowaniem na PB to trochę kłopotliwe, na wyszukiwarce nic konkret nie znalazłem.
[ wiadomość edytowana przez: markon dnia 2007-07-29 12:56:32 ] |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-07-29 15:23:29
|
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-07-29 16:27:23
, krokowy czyściłem z 4 miechy temu ale tez wątpcie ze to on ,chyba jutro wyciągnę cały parownik i go przeczyszczę |
brqsl Espero 1,5 GLX Kraków | 2007-07-29 22:34:17 sprawdz sobie czy przypadkiem nie cieknie ci spod pokrywy zaworów. Mialem ostatnio ten problem, a niestety konstrukcja 16tki w tym wypadku serwuje swiece w oleju Powiem tak. Po wymianie kabelkow WN, kopulki i palca (no i oczywiscie uszczelnieniu pokrywy) autko smiga jak zloto. Tylko ze, jak juz wczesniej wspomnialem, poprzedzone to bylo wymiana reduktora. |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-07-30 14:30:21 poszła uszczelka i pękła guma dostawał obce powietrze i poskręcałem jest to samo wychodzi ze padł krokowy ta górna końcówka da sie wykręcić z sprężynką a nie wiem czy tak powinno być |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-07-30 15:22:41 nie ma nigdzie uszczelki pod przepustnice a krokowy jest ale tylko do 2,0 i to za 210zł |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-08-02 22:15:53 Zrobione obroty na LPG i PB nie faluja trzymaja sie 10tys troszeczke trzeba podregulowac LPG bo nie chce odpalic na zimnym, przestał swiecicć check który zapalał sie od mometu kupna auta a wszystko to wina silniczka krokowego |
brqsl Espero 1,5 GLX Kraków | 2007-08-02 22:34:38
mam nadzieje ze tylko w sytuacjach awaryjnych. Gdy mialem wyciek plynu i zobaczylem co sie dzieje z reduktorem (a pozniej co musi isc na wtryski) gdy nie jest ogrzany to mnie doslownie zmrozilo. Obiecalem sobie ze nigdy nie odpale zimnego silnika na gazie. [ wiadomość edytowana przez: brqsl dnia 2007-08-02 22:35:34 ] |
KRECIK0001 Klubowy Weteran Tico, Citroen XP Kazimierz Biskupi | 2007-08-03 00:23:08
Maniek znów piłeś chyba że masz silnik w esperanzie od szlifierki
(ścigacza) .
Raczej twój 1,5 10tyś obrotów na minutę by nie wytrzymał , ale znając ciebie wszystko jest możliwe "tuning made in MARKON" *
* - NMSP ( bez obrazy) |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-08-09 01:15:49 TO JUŻ CHYBA KONIEC!!! wszystko zapowiadało się pięknie pojechaliśmy w niedziele do rodzinki stanęliśmy w drodze zeby coś zjeść i po odpaleniu auta od razu gasło po ponownej próbie odpalenia wcisnąłem gaz do dechy a obroty zaczęły falować między 200 a 900 w filtrze powietrza zaczęło strzelać uznałęm że to przewody ale tak samo działo sie na Pb ale na wszelki wypadek założyłem stare przewody przez ten czas silnik ostygł i auto pięknie odpaliło dojechaliśmy do domu gdy zgasiłem silnik i próbowałem go znowu odpalić wybuchy i szarpanie powtórzyły się wczoraj wymieniłem przewody na nowe NGK silnik odpalił rozgrzał sie nie strzela ale gdy go zgasze i ponownie odpale muszę trzymać nogę na gazie do dechy tylko wtedy dławi się i nie chce nabrać obrotów a jeżeli puszcze gaz od razu gaśnie silniczek krokowy wymieniany był w sobotę i po jego zamontowaniu błędy na komputerze przestały wyskakiwać Proszę o pomoc |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-08-12 10:32:43 wymień cewkę w aparacie, jak nie pomoże to wymień również moduł |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-08-23 04:51:28 wymieniłem kopułkę i palec już było cudownie a wczoraj w ta burze padł i problem ten sam tylko wyskakuje już błąd
24 = Czujnik prędkości pojazdu (VSS) ?? w piątek mam wyjazd i boje sie ze nic z tego nie wyjdzie najgorsze jest ze auto chodzi mogę jeździć ile sie da dopóki go nie zgaszę potem nie idzie go odpalić a jak odpali ledwo chodzi nie morze wejść na obroty ani na PB ani na LPG na gazie strzela a pedał wciskając na maksa uzyskuje obroty pomiędzy 800 a 900 na PB tak samo strzela tylko tak po cichu i też obroty ogólnie da sie jechać na pół sprzęgle z prędkością 8 km/h ale szarpie korkowy wymieniony świece, przewody tyz jak ostygnie wszystko jest ok
|
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2007-08-23 18:19:49 po wizycie u mechanika- kazał mi wyciagnac zworke i wypróbowac jeździłem gasiłem zów odpalałem itd i chodzi co zaówarzyłem ze auto sie pier... podczas deszczu i w wilgotne dni czyli moze Robert_S ma racie i jeszcze cewka siedzi |