Wspomaganie cieknie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
niestety nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi na forum wiec pisze a chodzi o to ze najprawdopodobniej cieknie na przewodzie ze zbiorniczka przy maglownicy, dwa przewody zasilajace ze zbiorniczka sa mocowane blaszka i przykrecane sruba na klucz 10, jeden z tych przewodow jest luzny i wydaje mi sie ze cieknie wlasnie spod niego, Moje pytanie: czy te przewody maja byc sztywno osadzone i czy jest tam uzywana jakas uszczelka (dokrecanie sruby nic nie daje). Dodam ze wyciek nastapil nagle z dnia na dzien, wczesniej bylo tam sucho i plynu nie dolewalem w ogole, luzow tez nie mam.

Na tych przewodach są oringi więc moze coś się z nim stało u olej ucieka

ok, mam taka nadzieje ze to oring bo cieknie na postoju, przez noc pol litra wycieklo , znacie moze srednice tych oringow?

klega zeberko mial racje, puscil oring, akurat mialem taki w czystych ciuszkach naprawa trwala 20 min i wycieku brak

tez mi tam cieknie tylko ze bardzo mala ilosc wielkosci kropli na pare dni zastanawialem sie czy to moze byc wina wiekszych opon i ciezej wspomaganiu , dodatkowo jak skrecam slchac tak jak by guma o gume tarla