Stukanie z przodu na nierównej nawierzchni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Od pewnego czasu mam pewien problem z moim autem. Mam 16 letniego Hyundai’a Pony. W zeszłym roku oprócz typowych wymian części silnika zrobione było zawieszenie tzn. wymiana łożysk, kompletnych nowych wahaczy (wszystkich gum, sworzni itp.), gum na stabilizatorach. Problem w tym, że od pewnego czasu na nierównej, pofalowanej nawierzchni z przedniej lewej strony dochodzą bardzo dziwne dźwięki jakby coś „drżało”. Zdejmowałem już kilkakrotnie koła w celu zlokalizowania przyczyny, ale nie zauważyłem nic niepokojącego. Zdaje sobie sprawę, że trzeba to dokładnie sprawdzić i ciężko jest zlokalizować przyczynę nie oglądając naocznie auta. Powiem szczerze, że autkiem tym mam zamiar pojeździć jeszcze tylko kilka miesięcy i nie chce mi się już w niego za dużo inwestować. Pytanie teraz gdzie można szukać przyczyny lub ewentualnie czy można taką usterkę chwilowo zignorować ze względu na bezpieczeństwo jazdy (byle doczekać do wiosny). Za wszelką pomoc i porady z góry serdecznie dziękuje.

sworzen wahacza, gorne mocowanie amortyzatora, sam amortyzator - te rzeczy trzeba sprawdzic w pierszej kolejnosci. ja nbym niczego nie ignorowal bo bedzie zdzierac opony a w dodatku auto moze bym nieprzewidywalne na drodze, no i te stuki to pewnie tez nic przyjemnego dla ucha.

Podniosłem auto i sprawdziłem wszystko dokładnie (końcówki drążków, sworznie, wahacze, wszystkie gumy, górne mocowanie amortyzatora, same amortyzatory, stabilizatory). Dla pewności do pomocy poprosiłem osobę z bardzo dużym doświadczeniem w mechanice samochodowej. Nie znaleźliśmy nic, co mogło by się wydawać przyczyną powyższego problemu. Teraz pozostaje oczywiście stacja diagnostyczna, ale jestem pewien, że też nic nie znajdą, a tylko narażę się na niepotrzebne koszta. Jeśli ktoś miałby jeszcze jakieś pomysły lub sugestie, za wszelką pomoc z góry serdecznie dziękuje.

moze drazek kierowniczy, koncowka drazka lub luz listwy przekladni kierowniczej w jej obudowie?