Awaria inst.elektr.(brak iskry)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
najpierw mialem jakies zwarcie,spalil sie bezpiecznik oznaczony"serwis" i przepadl prad,ktory idzie na cewke.puscilem kabelek prosto z akumulatora na cewke i prad byl,silnik zapalil.wymienilem stacyjke i dalej to samo,pradu niema w tym kabelku z wiazki.teraz gdy mam podlaczony ten kabelek + z aku to rozrusznik nie kreci,jak go odlacze to niema iskry .w czasie krecenia gdy podlacze ten kabelek to jest iskra na swiecy,ale bardzo iskrzy przy podlaczaniu i zaraz sie grzeje ostro cewka i ten kabel + bezposredni z aku do cewki tzn.on troche mniej.czy ktos ma jakis pomysl rozwiazac?juz u mnie siedzi 2.0,a nijak sprawdzic cho....ra

wypadaloby znalezc przyczyne awarii zanim zacznie sie ja omijac kabelkiem z akumulatora ( pewnie bez zadnego bezpiecznika byl ten kabelek? z reszta po co ja sie glupio pytam...)

jest juz prad na cewke.w tych kostkach co sa za bezpiecznikami na jednej ws(u)wce cos sie przyjaralo(to przy tym bezpieczniku service chyba).no,ale dalej nie ma iskry .tylko teraz jak podlacze cewke z aparate zaplonowym to rozrusznik nie chce krecic aparat tez zmienilem.