Sterownik nie odpowiada

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich mam problem z komunikacja sterownika bingo s instalacja jest zalozona do golfa 93 1.3 wszystkie podlaczenia sa prawidlowe po przekreceniu stacyjki jest komunikacja ale po zapaleniu auta juz jej nie ma czasami lapie ale tylko na chwile co moze byc przyczyna sprawdzalem napiecia wszystkie sie zgadzaja auto jezdzilo na gazie zrobilo 1000km chodzilo ladnie bez zarzutow to sie zrobilo nagle

Sprawdź masy i zasilania. Fejs bierze zasilanie dla siebie z wtyku kompa LPG. Może, jeśli jest słaby styk/masa/zasilanie po odpaleniu spada napięcie na tyle, że niewystarcza dla fejsu.
Druga możliwość to ustawiona za duża prędkość portu spróbuj obniżyć na 9600 kbps

masy sa wporzadku a napiecie na fejsie jest i nie zanika port zmniejszalem i nic dodam ze ten sterownik przekladalem do innego auta ktore ma taka sama instlke jak moje i tam jest komunikacja a u mnie nie ma co to moze byc

[ wiadomość edytowana przez: tajfun30 dnia 2007-08-26 12:57:09 ]

Wszystko wskazuje na to, że jednak coś z napięciem. Pamiętaj, że spadek nawet o 1V przy już niskim napięciu aku może powodować problem. Sprawdź też regulator napięcia przy alternatorze.