Ustawienie komputera w Samarze MPI (wtrysk)?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jezdze Samara 1500 z wtryskiem (1996r.) z LPG - przebieg 230tys km, mam problem z silnikiem - pracuje "jak traktor" zarowno na gazie, jak i na benzynie, dopiero jak wejde na obroty powyzej 3000 jest o.k., brakuje mu mocy - np. na czwartym biegu jadac ponizej 60km/h w ogole nie da rady przyspieszac - musze redukowac na trojke podciagnac do 80km/h i dopiero na czworke, wymienilem ostatnio swiece i kable, jest nieco lepiej, ale nie to co kiedys. Poza tym przy ruszaniu (tylko na gazie) czasami cos "strzela" i od razu gasnie silnik - czy to moze jakas awaria wtrysku?? a moze pomogloby ustawienie na nowo komputera??? gdzie mozna to zrobic???
PS dodam ze silnik jest po remoncie kapitalnym (jakies 10tys km)

Bardzo ciężko mi powiedzieć, co to jest, ale sprawdziłbym, u elektryką blok cewki, kiedyś miałem dość zbliżone efekty. A jeśli to nic nie wykaże to można myśleć dalej……….
DEx

Jesli masz takie same problemy na gazie i na benzynie to raczej wykluczylbym koputer i jego ustawienia.
Problemy sie zaczely po remoncie??
Moze cos z fazami rozrzadu nie tak, a jak wygladaly swiece jak je wymieniales??

Sprawdź sobie ciśnienie w cylindrach może jest niskie i dopiero na wyższych obrotach dopiero zaczyna wmiare pracować.
Może nie trzyma jakiś zawór w głowicy

Mam szybkie pytanko odnośnie komputera w Ładzie Baltic. Padła mi nagrzewnica i musze wymienić i trzeba komputer wypiąc bo inaczej za ch*** nie wyjme nagrzewnicy. Jak go wypnę i wepnę później znowu to nie pokasują się mu ustawienia? pilne bo nagrzewnica leje coraz mocniej i nie wiem czy zabierać się za to w domu czy oddac do ASO przez ten nieszczęsny komputer.

a jak wyjmiesz akumulator to tez sie skasuje?

Pytam, żeby się upewnić. Wiem, ze np w Fordzie ojca komputer miał swoją baterię utrzymującą napięcie na komputerze bo jak się go odłączało od prądu to kasował się. Nie wiem jak jest w Ładzie, dlatego pytam.

dla pewnosci jak to zlozysz juz to wylacz odbiorniki, odpal bez gazu i zostaw tak na 15-20 minut, niech sie zestroi.